Montoya bekritiseert Verstappen: 'Hij moet slim zijn en punten pakken' Formule 1
Formule 1

Montoya bekritiseert Verstappen: 'Hij moet slim zijn en punten pakken'

Montoya bekritiseert Verstappen: 'Hij moet slim zijn en punten pakken'

Juan Pablo Montoya denkt dat Lewis Hamilton sterker zal worden van zijn overwinning op Silverstone. Met zijn duels en resulterende botsing met Max Verstappen heeft Hamilton een duidelijk signaal afgegeven. Volgens Montoya zal de zevenvoudig wereldkampioen risico's nemen om de titel dit jaar te winnen.

Verstappen en Hamilton botsten met elkaar in Copse en de Red Bull Racing-coureur spinde als gevolg hard de bandenstapel in. Hamilton kreeg er een tijdstraf van tien seconden voor, maar won desondanks de race. Dat zou een boost in zelfvertrouwen hebben gegeven voor de Brit. 'Lewis gaat hier sterker van worden', vertelt Montoya bij This Week with Will. 'Hij staat nog steeds achter in het kampioenschap en Red Bull heeft de sterkste auto.

'Maar Max heeft nog niet eerder in een positie gezeten waarin hij rekening moest houden met het kampioenschapsduel. Nu moet hij slim zijn en punten pakken. Het maakt minder uit of het om de eerste of de tweede plaats gaat. Max had voor de botsing van het gas af kunnen gaan en genoegen kunnen nemen met de tweede positie. Met een goede strategie had hij dan nog kunnen winnen. Maar hij ging vol voor de overwinning en nu zie je hoeveel punten dat hem heeft gekost.'

Hamilton nam risico

Hamilton nam risico door zijn auto aan de binnenkant van Verstappen te zetten voor Copse. Hij had ditmaal bijna geen schade aan zijn auto, maar dat had ook heel anders kunnen zijn. Montoya denkt dat de Mercedes-coureur bewust risico nam: 'Max is sneller, dus nu is Lewis de coureur die risico's moet nemen en hij weet dat. Anders gaat hij het kampioenschap niet winnen. Lewis heeft laten zien hoe graag hij deze titel wil bemachtigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws