Alesi: 'In Turkije zagen we Verstappen zijn houding veranderen' Opinie
Opinie

Alesi: 'In Turkije zagen we Verstappen zijn houding veranderen'

Alesi: 'In Turkije zagen we Verstappen zijn houding veranderen'

Jean Alesi is een wijziging opgevallen in de mentaliteit van Max Verstappen. Tijdens de Grand Prix van Turkije probeerde de Nederlander niet overmatig voor de overwinning te gaan, maar had hij vrede met zijn tweede plek, waarmee hij de WK-leiding weer overnam. Ook geeft Alesi aan geen idee te hebben wie er kampioen wordt, maar verwacht hij een spannende slotfase. Lewis Hamilton krijgt immers geen seconde om op adem te komen.

De Formule 1 nadert het reglementaire tijdperk qua aerodynamica en van de hybridemotoren. In dit tijdperk was het Hamilton die jaar in, jaar uit, zegevierde. Alesi zegt bij La Gazzetta dello Sport blij te zijn dat deze trend na zo'n lange tijd toch doorbroken is: 'Deze uitdager hadden we nodig. Anders was dit F1-tijdperk besloten met wederom een dominant optreden van Mercedes en Hamilton. Het is geweldig dat elke race en elke kwalificatie dit jaar een groot vraagteken vormen.'

'In de meest recente Grand Prix in Turkije zagen we zelfs dat Verstappen zijn houding veranderde', vervolgt de Fransman, die vooral bekend is van zijn periode bij Ferrari. 'Hij nam geen risico's, maar dat verbaast mij niet. Hij gebruikt zijn ervaring nu goed en weet dat hij niet in de strategische valkuilen van Mercedes mag trappen.' Daarom neemt de Limburger ook met regelmaat wat gas terug, iets wat hij in de voorgaande jaren beslist niet zou doen.

Alesi hoopt op eerlijke strijd Verstappen en Hamilton

Als Alesi gevraagd wordt om een voorspelling te doen van wie de titel wint, wordt duidelijk dat hij twijfelt. Het enige wat hij noodzaak vindt in de resterende races is dat er eerlijk gestreden wordt, geeft hij aan. 'Het wordt fifty-fifty', verwacht hij. 'Het enige wat ik hoop is dat betrouwbaarheidsproblemen de eindstand in het WK niet bepalen, dat is dit jaar een gevaar. Beiden hebben al een vierde motor gestoken, die nog zes Grands Prix mee moet gaan, plus een sprintrace in Brazilië.'

'Het worden allemaal races van leven of dood: Hamilton was gewend om af en toe even adem te kunnen halen, maar weet dat hij dat niet kan, nu Verstappen in zijn nek aan het hijgen is', concludeert hij. Naarmate het seizoenslot dichterbij komt, bouwt de druk op. Deze druk bouwt echter niet alleen op op Hamilton, maar ook op Verstappen, die in 2021 uiteraard voor de eerste wereldtitel uit zijn Formule 1-carrière strijdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws