Nog geen sprake van paniek bij Aston Martin: 'We lopen achter, dat is prima' Formule 1
Formule 1

Nog geen sprake van paniek bij Aston Martin: 'We lopen achter, dat is prima'

Nog geen sprake van paniek bij Aston Martin: 'We lopen achter, dat is prima'

Na vorig jaar boven verwachting te hebben gepresteerd, lijkt Aston Martin in 2024 terug te vallen. Teambaas Mike Krack is van mening dat er veel te hard geoordeeld wordt over de prestaties van het team dit seizoen. ‘Er zijn weinig plekken waar je minder tijd hebt dan in de Formule 1’, zegt de Luxemburger in gesprek met Motorsport.com.

Vorig jaar overtrof het team alle verwachtingen door direct bij de eerste race een podium te halen. Fernando Alonso wist na dat eerste succes nog vaker op het podium terecht te komen, al had het team na de bliksemstart ook een dipje. Op dit moment ziet de Britse renstal de vier topteams de voorsprong uitbreiden, terwijl Yuki Tsunoda ervoor zorgt dat Visa Cash App RB langzaam dichterbij komt. De teambaas van Aston Martin geeft nu echter aan dat ze nog in een opbouwfase zitten en dat de goede resultaten in 2023 voor veel druk zorgen wat betreft de resultaten op de korte termijn.

Aston Martin will vanaf 2026 vechten voor zeges en kampioenschappen

‘Zo’n proces kost tijd en er zijn weinig plekken waar je minder tijd hebt dan in de Formule 1’, geeft Krack aan. ‘We moeten realistisch blijven wat betreft onze verwachtingen, terwijl we door onze resultaten in 2023 hoge verwachtingen over onszelf afriepen.’ Het is dus zaak voor Aston Martin om het hoofd erbij te houden, geeft de teambaas aan. ‘We overtroffen onze verwachtingen enorm vorig jaar. Dit jaar moeten we daarom meer in perspectief plaatsen’, benadrukt de Luxemburger.

Lawrence Stroll, de eigenaar van het team, gaf in 2021 aan dat het doel was om over vier, vijf jaar te strijden voor zeges en wereldkampioenschappen. Dit zou betekenen dat die verwachtingen in 2026, onder de nieuwe regelgeving, waargemaakt moeten worden. Het team zal dan rijden met power units van Honda. Dit bedrijf gaf ook aan hoge verwachtingen te hebben en te denken dat ze met Alonso achter het stuur wereldkampioen kunnen worden.

Formule 1-prestaties vergelijkbaar met de beurs

Krack wil benadrukken dat de focus op de lange termijn niet betekent dat vooruitgang tot die tijd lineair zal zijn. ‘Vorig jaar werd gezegd dat we voorliepen op ons plan, nu lopen we achter op het plan. Dat is prima, we moeten leren omgaan met zulke vragen wanneer we dingen zeggen in de media’, vindt de teambaas. ‘We waren vorig jaar beter dan we dachten. Je wordt beter of je wordt slechter, afhankelijk van wat je tegenstanders doen. Het is net de beurs’, grapt Krack.

Aston Martin blijft focussen op het grote doel in de toekomst. ‘We hebben een plan. We weten hoe we willen blijven ontwikkelen’, benadrukt de Luxemburger. ‘Met Honda hebben we een geweldige partner in de toekomst. Aramco is ook een geweldige partner. Er is geen reden om negatief te zijn’, luidt de conclusie van Krack. ‘Ik ben positief over de ontwikkeling van het team en we moeten ons gewoon door moeilijke periodes heen weten te slaan’, sluit de teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws