Norris blij dat McLaren kan strijden met Red Bull: 'Nou ja, met één van hen dan' Formule 1
Formule 1

Norris blij dat McLaren kan strijden met Red Bull: 'Nou ja, met één van hen dan'

Norris blij dat McLaren kan strijden met Red Bull: 'Nou ja, met één van hen dan'

Lando Norris kijkt met vertrouwen uit naar de laatste zes GP-weekenden van het Formule 1-seizoen. Na een moeilijke start doet McLaren inmiddels geregeld mee om de prijzen. De Brit stelt dat McLaren de laatste tijd bewezen heeft met ieder topteam de strijd aan te kunnen gaan, dus ook met Red Bull. Al plaatst de 23-jarige daar wel een kleine kanttekening bij.

McLaren kwam dit jaar slecht uit de startblokken. Tot aan de Grand Prix van Oostenrijk wisten Norris en Oscar Piastri slechts zeventien punten te verzamelen, maar sindsdien kunnen beide McLaren-coureurs geregeld om de podiumplaatsen strijden. In Suzuka stonden beide rijders voor het eerst samen op het podium. Norris, die dit weekend aanwezig is bij de Ryder Cup, denkt dat McLaren het ergste wel gehad heeft en hij richt zich in de resterende races nog enkel op podiumplekken.

'Ik denk dat het duidelijk is dat we een aantal grote, solide stappen hebben gezet', zegt Norris in gesprek met Sky Sports. 'Ik denk dat we het ergste nu gehad hebben. Ik denk niet dat we nog zulke slechte races zullen hebben, zoals we die aan het begin van het jaar hadden. Misschien zullen we niet altijd om het podium kunnen vechten, maar toch zeker wel voor een plekje in de top zes. Als we vechten voor een podium is het een stuk leuker! Dus dat is vanaf nu mijn doel', zegt Norris.

'Kunnen gevecht met Red Bull aan'

Door de enorme stappen, die McLaren de afgelopen maanden heeft gezet, mag McLaren inmiddels tot de topteams in de Formule 1 worden gerekend. 'Ik denk dat we nu hebben bewezen dat we de strijd aan kunnen gaan met Ferrari, Mercedes en soms ook met Red Bull', zegt Norris, die vervolgens de draak steekt met Sergio Pérez. 'Nou ja, met één van hun coureurs dan.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws