Windsor noemt coureur die Verstappen in de toekomst kan kloppen: 'Waarschijnlijk evenveel talent' Opinie
Opinie

Windsor noemt coureur die Verstappen in de toekomst kan kloppen: 'Waarschijnlijk evenveel talent'

Windsor noemt coureur die Verstappen in de toekomst kan kloppen: 'Waarschijnlijk evenveel talent'

Volgens Peter Windsor is er momenteel geen enkele coureur die Max Verstappen kan verslaan in een Red Bull. De Britse journalist stelt in zijn livestream op YouTube dat de tweevoudig wereldkampioen op het moment niet te kloppen is, maar hij denkt dat één van de huidige Formule 1-coureurs daar in de toekomst mogelijk wel toe in staat is. Daarnaast noemt Windsor een aantal coureurs die Verstappen liever niet als teamgenoot bij Red Bull zou willen hebben.

Er staat dit seizoen geen maat op Red Bull en Verstappen. De Nederlander zegevierde in 2023 maar liefst dertien keer in zestien races en kan volgend weekend in Qatar zijn derde wereldtitel in de Formule 1 veiligstellen. Verstappen heeft met vierhonderd punten bijna het dubbele aantal van zijn stalgenoot Sergio Pérez, die de tweede plek in het klassement inneemt. De resultaten van de Red Bull-coureur zijn indrukwekkend, maar de manier waarop hij de zeges aaneenrijgt misschien nog wel meer. Is er iemand op de huidige F1-grid die Verstappen momenteel kan verslaan in een Red Bull? Windsor denkt van niet, maar ziet in Oscar Piastri wel een toekomstige uitdager.

'Ik denk dat Oscar waarschijnlijk hetzelfde natuurlijke talent heeft als Max', zegt Windsor tijdens zijn livestream op YouTube. 'Het is lastig om dat nu al te zeggen, maar het lijkt erop dat hij over een enorme dosis talent beschikt. En als dat zich op de juiste wijze ontwikkelt en hij een auto krijgt, waarmee hij dat talent kan tonen, dan zou hij zomaar eens een meervoudig wereldkampioen kunnen worden.'

'Momenteel haast onmogelijk om Max te verslaan'

Dat Windsor in Piastri een toekomstig wereldkampioen ziet, wil overigens niet zeggen dat hij denkt dat de Australiër Verstappen op korte termijn in hetzelfde materiaal wel even gaat verslaan. In tegendeel zelfs. 'Als hij binnen twee jaar naar Red Bull zou gaan, dan zou Max niets van hem heel laten. Max heeft ervaring en hij kent het team veel beter. Het bestaat niet dat hij Verstappen over een heel seizoen zou verslaan in een Red Bull. Misschien af en toe in een kwalificatie en in een paar races', denkt Windsor. 'Max werkt al zo lang met Adrian Newey en weet precies hoe deze een auto ontwerpt. Max weet exact wat hij moet doen om alles uit een auto, die door Newey ontworpen is, te halen. Het is haast onmogelijk om Max te verslaan. Ik denk niet dat iemand hem op dit moment in die auto kan verslaan.'

Welke coureurs zou Verstappen niet als teamgenoot willen?

Windsor denkt dat Verstappen er momenteel geen moeite mee zal hebben als Piastri naast hem plaats zou nemen in de tweede bolide van Red Bull. Datzelfde geldt voor Lando Norris. Maar toch gelooft Windsor dat er ook een paar coureurs op de grid staan met wie Verstappen niet in één zou willen zitten. 'Niet omdat hij bang is dat ze hem zullen verslaan, maar omdat het tot irritatie zal leiden. Dit gaat alleen op als de auto goed genoeg is om te strijden voor de wereldtitel', stelt Windsor. Als dat het geval is, dan zou hij Leclerc, Hamilton en Russell niet in de andere auto willen hebben. Ik denk dat hij met de overige coureurs van de huidige grid geen problemen zou hebben', aldus Windsor.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws