Norris blij met verbeteringen McLaren: 'Hadden een auto nodig die zelfvertrouwen geeft' Formule 1
Formule 1

Norris blij met verbeteringen McLaren: 'Hadden een auto nodig die zelfvertrouwen geeft'

Norris blij met verbeteringen McLaren: 'Hadden een auto nodig die zelfvertrouwen geeft'

Lando Norris wist in een kletsnat Imola zijn eerste podium van dit Formule 1-seizoen te pakken. Het contrast tussen de Grand Prix van Emilia Romagna en de eerste race van het seizoen in Bahrein is groot. Tijdens de seizoensopener wist het team van McLaren immers geen punten te scoren. Norris dankt vooral zijn team voor de verbeteringen op de auto.

In Imola konden de coureurs voor het eerst testen hoe de intermediates aanvoelden tijdens een Grand Prix-weekend. Norris is blij dat hij dat niet heeft hoeven doen met de auto die hij in Bahrein onder zich had. 'Wanneer het regent en de baan nat is dan heb je een auto nodig die je zelfvertrouwen geeft', wordt de McLaren-coureur geciteerd door RaceFans. 'Als we dezelfde auto hadden als in Bahrein, dan had ik waarschijnlijk niet op het podium gestaan.'

Na de Grand Prix van Bahrein heeft McLaren enkele stappen gezet. Het team heeft sindsdien elke race punten weten te pakken. 'We hebben enkele kleine verbeteringen op de auto gezet. Hierdoor kon ik veel makkelijker de limieten van de auto opzoeken. Zo kan je de auto pushen en ook je zelfvertrouwen in de regen testen. Daarvoor heb je echt een goede auto nodig.'

Norris dankt zijn team

Norris weet dat hij vooral zijn team moet bedanken voor de gemaakte verbeteringen. Wel hoopt hij dat McLaren in de komende races meer stappen zal zetten. 'Ik moet vooral de team bedanken. Als je kijkt naar Bahrein en de verbeteringen die we nu hebben gemaakt, dan is dat geweldig. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we hebben al goede dingen gedaan. We moeten nu nog meer stappen gaan zetten', besluit Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws