Volkswagen Group met Porsche en Audi naar F1: 'Geen reden om beperkingen op te leggen' Formule 1
Formule 1

Volkswagen Group met Porsche en Audi naar F1: 'Geen reden om beperkingen op te leggen'

Volkswagen Group met Porsche en Audi naar F1: 'Geen reden om beperkingen op te leggen'

De Volkswagen Group zal vanaf 2026 met twee autofabrikanten vertegenwoordigd zijn in de Formule 1. Sommige mensen vinden de actie van de Volkswagen Group vreemd, aangezien het rendabeler lijkt om met één krachtbron te werken. Desalniettemin was het idee om beide merken te laten meedoen in de Formule 1 altijd het eerste plan van de Volkswagen Group.

Dit idee wordt nu dan ook uitgevoerd. 'We hebben de plannen omtrent de Formule 1 uitvoerig besproken', wordt Herbert Diess, CEO van de Volkswagen Group, geciteerd door Motorsport.com. 'We hebben de toezegging dat we met de Formule 1 meer geld naar Wolfsburg halen dan zonder de Formule 1.' Porsche en Audi hebben allebei aangegeven de sport te willen toetreden en die toezegging hebben de autofabrikanten ook gekregen. 'Het gaat er niet om dat iedereen Formule 1 wil doen, maar we hadden gewoon twee aparte gevallen.'

Verschillen tussen Porsche en Audi

Diess merkt op dat er wel een groot verschil is tussen beide merken. Porsche is namelijk een groter merk binnen de Volkswagen Group dan Audi. 'Ze maken per jaar ongeveer vier miljard euro over en dat moet zo blijven. Iedereen moet een Porsche willen hebben. Om dat voor elkaar te krijgen moet het merk de autosport in en dan is de Formule 1 nou eenmaal de meest efficiënte zet.'

Nu Audi ook haar weg gaat vinden in de Formule 1 heeft de Volkswagen Group nu twee automerken in de sport. Hierdoor zullen de twee autofabrikanten het natuurlijk ook tegen elkaar op moeten nemen, maar het plan is precies in lijn met de ideeën van de Volkswagen Group. 'Audi is een zwakker merk, maar als het in de Formule 1 slaagt dan kan het daarvan profiteren. De Formule 1 groeit op dit moment en dan kan er nog meer geld overgemaakt worden. Er is geen goede reden om beperkingen op te gaan leggen', besluit de CEO.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws