Norris eens met Verstappen over F1-sprintraces; Hamilton pleit voor verandering Formule 1
Formule 1

Norris eens met Verstappen over F1-sprintraces; Hamilton pleit voor verandering

Norris eens met Verstappen over F1-sprintraces; Hamilton pleit voor verandering

Lando Norris is het eens met Max Verstappen dat sprintraces geen toevoeging zijn aan de Formule 1. De coureur van McLaren geeft in gesprek met RaceFans aan dat hij meer liefhebber is van het traditionele format met enkel de Grand Prix op de zondag als enige race.

'Toen ik opgroeide, had ik altijd alleen maar de kwalificatie en dan de race, zo heb ik de Formule 1 altijd gekend', vertelt de jonge Engelsman. 'Dus in zekere zin ben ik het met Max eens wat dat betreft. Ik hou van de opbouw van de druk van een kwalificatie en één race. Er komt niets tussen, dat is gewoon de structuur ervan', stelt de 22-jarige.

Norris houdt van de Formule 1 zoals hij is, zegt hij. 'Gewoon, omdat ik ben opgegroeid om dát te zien en er deel van uitmaak.' Het sprintformat is dan ook een ongewenste verandering voor de Brit. 'Soms hou ik niet van verandering, maar tegelijkertijd vind ik het ook niet erg.' De veranderingen aan het format zijn dan weer wijzigingen waar Norris zich niet zo goed in kan vinden.

Hamilton fan van sprintraces, maar pleit wel voor verandering

Lewis Hamilton denkt dat het probleem vooral zit in waar de sprintraces worden gehouden. Een selectievere aanpak zou dan ook beter zijn, denkt de Mercedes-coureur. 'Je moet naar het seizoen kijken en zien waar alle inhaalacties zijn. Dan kan je de sprintraces op die plekken houden.' Wel is de zevenvoudig wereldkampioen fan van het format. 'Omdat het gewoon anders is.'

'We hebben dezelfde donderdag tot zondag voor God weet hoe lang', vertelt Hamilton. 'De sprintrace is niet altijd de beste, maar het zorgt wel voor wat meer afwisseling. Maar soms wordt er niet ingehaald, dus we moeten leren van de races waar niet is ingehaald en ze in plekken zoals Brazilië plaatsen, wat veel kansen biedt. Of ergens zoals Bakoe', is de Engelsman van mening.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws