Verstappen spreekt zich uit tegen sprintraces: 'Zondag is de dag om te racen' Formule 1
Formule 1

Verstappen spreekt zich uit tegen sprintraces: 'Zondag is de dag om te racen'

Verstappen spreekt zich uit tegen sprintraces: 'Zondag is de dag om te racen'

Max Verstappen heeft zich uitgesproken tegen de sprintraces in de Formule 1. De Nederlander is geen fan ervan en vindt dat er alleen op zondag geracet moet worden. Volgens de Red Bull Racing-coureur zouden de emoties op een zondag speciaal moeten zijn. Hij geeft aan zo te zijn opgegroeid en klaagt verder dat de sprintraces vaak saai zijn, omdat coureurs geen risico durven te nemen.

Sinds het Formule 1-seizoen van 2021 worden er op geselecteerde raceweekends sprintraces gehouden. Voor 2022 zijn de locaties Imola, Oostenrijk en Brazilië gekozen. Met de kwalificatie al op vrijdag en een sprint op zaterdag, zouden de fans meer actie moeten krijgen. Hoewel het nieuwe format geen pure golven van enthousiasme losmaakt, wordt het aantal sprintweekenden in 2023 verdubbeld naar zes.

Verstappen liet weten er geen fan van te zijn tegenover Motorsport Magazin: 'Ik hou gewoon niet van de sprints. De emoties op een zondag moeten speciaal zijn. Het is de enige dag dat je zou moeten racen. Zo ben ik opgegroeid.' Ook de MotoGP overweegt om het format in te voeren voor 2023. Onvoorstelbaar voor Verstappen. 'Dat zou ik niet leuk vinden', verduidelijkt de Red Bull-coureur, die daarmee de mening deelt van veel MotoGP-rijders.

'Je bent bang dat je een ongeluk veroorzaakt en dan van achteren moet starten' 

De Nederlander gaf verder aan dat de sprintraces vaak saai zijn, omdat coureurs liever geen risico nemen tijdens de race. 'De sprints die we tot nu toe hebben gedaan, hebben de resultaten niet echt veranderd. Iedereen begint op dezelfde band en eindigt de sprint in dezelfde positie, van waaruit hij begon. Je bent bang dat je een ongeluk veroorzaakt en dan van achteren moet starten in de hoofdrace, waar grote punten te behalen zijn', aldus Verstappen. 'Iedereen wil ervoor zorgen dat de sprint soepel verloopt. Dat is niet wat je wilt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws