Szafnauer tegen Gasly, terwijl hem een schorsing boven het hoofd hangt: 'Wees voorzichtiger' Formule 1
Formule 1

Szafnauer tegen Gasly, terwijl hem een schorsing boven het hoofd hangt: 'Wees voorzichtiger'

Szafnauer tegen Gasly, terwijl hem een schorsing boven het hoofd hangt: 'Wees voorzichtiger'

Otmar Szafnauer, de teambaas van Alpine, roept Pierre Gasly op om voorzichtiger te zijn. De Fransman heeft momenteel tien strafpunten op zijn superlicentie verzameld, na een nog een extra punt te hebben gepakt in Mexico. Bij een aantal van twaalf strafpunten zal de coureur voor één race geschorst worden. Iets dat zijn toekomstige teambaas liever niet ziet gebeuren.

Gasly zal vanaf volgend seizoen bij Alpine rijden, maar tien strafpunten zijn niet een hele lekkere binnenkomer. Szafnauer vindt het echter nog geen gigantisch probleem, maar ziet wel dat er geen ruimte is voor fouten met de 26-jarige coureur. 'We moeten gewoon een beetje voorzichtiger zijn', vertelt de teambaas, geciteerd door de Britse tak van GPFans.

Ook reageert Szafnauer op de suggestie dat Gasly de komende race in Brazilië nog twee strafpunten kan pakken en in Abu Dhabi geschorst wordt. Dan zou hij bij Alpine met een schone lei kunnen beginnen. 'Ja, een tactisch smerig spel. Of misschien kan hij een les volgen en dan vervallen zijn punten', grapt de teambaas.

Szafnauer: 'Je moet gewoon voorzichtiger zijn'

Het strafpunt dat Gasly recentelijk kreeg was voor een inhaalactie op Lance Stroll in Mexico. Hij duwde de Canadees wijd en kreeg daarvoor de schuld vanwege leaving the track and gaining an advantage. Szafnauer heeft niet echt een mening over dat moment. 'Ik heb gezien wat er in Mexico is gebeurd en op dit moment ben ik niet bevooroordeeld', vertelt de Roemeense Amerikaan. 'De fout leek voor mij fifty-fifty wat betreft schuld, maar toch. Je moet gewoon voorzichtiger zijn', benadrukt hij nogmaals.

Gasly zelf was niet te spreken over de straf die hij kreeg en geeft aan dat hij liever zag dat hij de plek moest teruggeven. Met dat extra strafpunt wordt het voor hem een aantal races namelijk nog best wel spannend. Zijn eerste punten verdwijnen namelijk pas eind mei in 2023 weer van zijn superlicentie. De rest duurt vervolgens ook nog even, want voornamelijk de afgelopen drie races heeft hij veel strafpunten bemachtigd. In Japan twee voor te snel rijden onder een rode vlag en in de Verenigde Staten ook twee voor het laten van een gat van meer dan tien autolengtes tot zijn voorganger onder een safety car-situatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws