Verstappen is tegen meer sprintraces: 'Risico neem je niet, want dan heb je een zware zondag' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen is tegen meer sprintraces: 'Risico neem je niet, want dan heb je een zware zondag'

Verstappen is tegen meer sprintraces: 'Risico neem je niet, want dan heb je een zware zondag'

Max Verstappen is geen fan van de sprintraces en snapt dan ook niet dat er volgend jaar meer van zullen zijn. Komend seizoen wordt de hoeveelheid verdubbeld, waardoor er dus zes sprintweekenden zijn. Iets wat volgens de coureur van Red Bull Racing onnodig is, omdat er dan minder risico wordt genomen.

De Nederlander legt uit dat je wat voorzichtiger rijdt op zo'n zaterdag. 'Tijdens elke sprintrace heb ik zoiets van: geen schade oplopen, zorg ervoor dat je in de top drie blijft', vertelt Verstappen, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Voor mij is dat niet echt racen, want je weet dat er in de hoofdrace veel meer punten te verdienen zijn. Daarin neem je iets meer risico’s', zegt de tweevoudig wereldkampioen.

Misschien dat het wel voor het publiek leuk kan zijn. 'Je hebt een extra start. Dat is spannend. Maar verder zijn het alleen de coureurs die niet op hun gebruikelijke positie staan die naar voren komen, aangezien de banden een hele race meegaan. Dan gebeurt er niet veel', verklaart Verstappen. De hoofdrace vindt de Nederlander een stuk leuker en zou met alleen die race erg tevreden zijn. 'Ik begrijp niet wat daar mis mee is, want we hebben zoveel spannende races gehad.'

Verstappen: 'Risico neem je niet, dus het is niet echt een race'

Verstappen ziet het nut van de sprintrace dan ook niet. 'Je hoeft dus niet één derde van een raceafstand toe te voegen. Iedereen is toch zo voorzichtig, want als je in het gevecht om bijvoorbeeld de derde positie ligt contact maakt en terugvalt naar de laatste plek, dan weet je dat je een zware zondag gaat krijgen. Dat risico neem je waarschijnlijk niet, dus dat is niet echt een race', eindigt de Red Bull-coureur.

De Formule 1 wilde heel graag meer sprintraces, omdat het zou zorgen voor een spannende dynamiek in het raceweekend. Eigenlijk wilde de koningsklassse dit jaar al het aantal sprintraces uitbreiden, maar dankzij protest van de teams ging dat niet door. Komend jaar zullen ze er toch echt aan moeten geloven dat er zes sprintweekenden zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws