Norris en Piastri hopen op beterschap voor McLaren: 'Ik ben het al gewend' Formule 1
Formule 1

Norris en Piastri hopen op beterschap voor McLaren: 'Ik ben het al gewend'

Norris en Piastri hopen op beterschap voor McLaren: 'Ik ben het al gewend'

Lange tijd zag het ernaar uit dat beide McLaren-coureurs binnen de punten zouden eindigen. Lando Norris en Oscar Piastri vertoefden zowat de hele race in elkaars buurt, maar toen die laatste plots werd aangetikt door een voorbijrazende Lewis Hamilton, moest de Australiër genoegen nemen met P12. De MCL60 is niet de snelste wagen op de rechte stukken, wat vrij cruciaal is op de Temple of Speed Monza, maar het rijdersduo bood toch knap weerwerk tegen de concurrentie vandaag.

'Het was een goede race', zei Norris, die voor het leeuwendeel van de Grand Prix niet voorbij goede vriend Alexander Albon geraakte. 'Ik zat bijna de hele race achter hem. Alex heeft het heel goed gedaan. Ik weet dat hij sterk is in zulke situaties, maar ik ben het al gewend geraakt. Hij maakte geen enkel foutje en dat is indrukwekkend', complimenteerde Norris de coureur van Williams, die uiteindelijk zevende werd.

De Brit eindigde op de achtste plek en was daar, gezien de tekortkomingen van zijn wagen, tevreden mee. 'Onze snelheid was sterk vandaag, maar niet hoog genoeg om te kunnen inhalen', liet Norris aan Viaplay optekenen. 'Ik probeerde enkele keren in bocht één en drie, maar daarvoor hadden we een extra tiende nodig. Helaas zat dat er niet in. Al bij al ben ik blij met onze prestatie omdat we het maximum eruit hebben gehaald.'

Een domper voor Piastri

De jonge Australiër was goed op weg om zijn McLaren naast die van zijn teamgenoot te zetten in Monza, maar viel na een incident met Hamilton buiten de top tien. Een aderlating voor Piastri, die duidelijk teleurgesteld was, maar de sportiviteit van de Mercedes-coureur achteraf kon appreciëren. 'Hij heeft zijn excuses aangeboden. Meer kan ik niet verwachten. Het was duidelijk dat hij te veel naar mij toe kwam en de stewards hebben een juiste beslissing genomen.' Voor Piastri veranderde het niets meer, maar Hamilton kreeg nog een straf van vijf seconden voor het incident.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws