Albon blij na spannend gevecht met McLaren-coureurs: 'Dat was voor hen frustrerend, maar voor ons heel fijn!' Formule 1
Formule 1

Albon blij na spannend gevecht met McLaren-coureurs: 'Dat was voor hen frustrerend, maar voor ons heel fijn!'

Albon blij na spannend gevecht met McLaren-coureurs: 'Dat was voor hen frustrerend, maar voor ons heel fijn!'

Ook Alexander Albon lijkt het in zijn Williams-bolide steeds beter en beter te gaan doen, laat hij ook op het circuit van Monza zien. Williams is al enkele jaren niet meer wat het ooit is geweest, maar samen met Albon lijkt het team op weg om langzaamaan terug te klimmen richting de top. De eerste stap: gevechten winnen tegen andere topteams. Ondertussen slaagt Albon daar regelmatig in, tot grote vreugde bij de Britse renstal. Met zijn zevende plek op zak kan hij daarom met opgeheven hoofd richting Singapore.

Na een wat turbulente seizoensstart begon Albon rond de helft van de eerste seizoenshelft zijn gezicht te laten zien aan de concurrentie. Zijn prestaties kwamen eigenlijk uit het niets, want lange tijd was Williams allesbehalve het dominante team wat ze vroeger ooit waren. Op Zandvoort eindigde de Thai-Britse coureur de race echter als achtste, en ook op Monza kwam hij als zevende over de streep en scoorde hij punten. Door het vertrouwen wat hij van het team krijgt lijkt hij langzaamaan zijn talent weer terug te vinden, en de punten voor het team komen steeds makkelijker binnen als beloning.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel, zo ook in het gevecht met McLaren

Toch had ook Albon het niet makkelijk op the Temple of Speed, want regelmatig raakte hij verwikkeld in spannende gevechten om de zesde positie, gaf hij ook toe tegenover Viaplay. Onder andere Lando Norris, Oscar Piastri en Lewis Hamilton maakten hem regelmatig het leven zuur, maar toch kwam hij er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. ‘Het was hier niet zoals in Canada, waar je wel een nette race kan rijden zonder moeilijkheden. Ik moest mezelf hier vanaf de start met hand en tand verdedigen, maar het ging perfect.’ Ook hij merkte het verschil in downforce op ten opzichte van de concurrentie. ‘Het verschil in downforce tussen McLaren en Williams zorgde er hier gewoon voor dat Lando (Norris, red.) eigenlijk niet aan de binnenkant langszij kon komen. Dus ja, ik ben heel blij met de race.’

Het verschil tussen beide teams viel Albon vooral op de rechte stukken van de baan heel erg op. Daar leek de Williams-bolide namelijk een stuk sneller dan de MCL60. ‘Ik denk dat de McLaren een van de langzamere auto’s is op de rechte stukken, terwijl wij juist een van de snelste zijn daar. Dus als dat samenkomt in een race is het voor hen natuurlijk heel frustrerend, maar voor ons echt top.’ Toch kent ook dit voordeel een nadeel, benadrukt ook Albon. ‘Als straf hebben wij dan weer last van extreme degradatie van de banden. We zagen het vandaag ook, want we hadden het moeilijk in de zoektocht naar snelheid. Maar we hebben het gehaald.’ Hij kwam uiteindelijk nog dicht bij het behalen van de zesde plek, maar de tijdstraf van Lewis Hamilton mocht niet baten. ‘We kwamen nog dichtbij door die tijdstraf van Hamilton, maar ik denk niet dat ik hem tegen had kunnen houden.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws