Hamilton verontschuldigt zich aan Piastri: 'Het was mijn schuld' Formule 1
Formule 1

Hamilton verontschuldigt zich aan Piastri: 'Het was mijn schuld'

Hamilton verontschuldigt zich aan Piastri: 'Het was mijn schuld'

Zoals verwacht werd het een lange en lastige namiddag voor Lewis Hamilton, maar uiteindelijk eindigde de voormalig wereldkampioen toch nog op de zesde plaats. Mercedes zette hun coureur als een van de enige op de startgrid op de harde band, waardoor de Brit langer kon doorgaan. Doordat hij zijn tweede en laatste stint op de medium kon volmaken, wist Hamilton nog op te klimmen in de ranking. Dat ondanks een botsing met Oscar Piastri en een straf van vijf seconden als gevolg.

Hamilton was achteraf tevreden met de zesde plaats. De kwalificatie verliep gisteren niet vlekkeloos voor de Brit en Monza was nu eenmaal geen circuit dat echt bij de W14 past. 'We moeten voor elk punt knokken', wist Hamilton achteraf. Ondanks dat hij tijdens de race over de boordradio regelmatig zijn beklag deed over zijn banden, vond hij de strategie van zijn team toch een succes. 'Onze strategie was goed in het begin. Ik was blij dat ik op de harde band kon starten.'

Daardoor kreeg Hamilton voor zijn tweede en laatste stint de snellere mediumband ter beschikking. De voormalig wereldkampioen viel na zijn pitstop terug naar de tiende plaats, maar kon al meteen Fernando Alonso aftroeven. Daarna waren Oscar Piastri, Lando Norris en Alexander Albon aan de beurt, die allemaal op een oudere, harde band stonden. 'Ik zat vlak achter de McLarens', herinnert Hamilton zich. 'Ik had een betere snelheid dan hen en het was cruciaal dat ik Lando meteen kon afschudden.'

Verontschuldigingen aan het adres van Piastri

De competitieve coureur in Hamilton kon de gevechten met zijn concurrenten aan het einde van de race wel waarderen, al ging hij wel net over het randje tijdens zijn strijd voor de achtste plaats met Piastri. 'Ik genoot van dat gevecht, maar ik schatte de ruimte tussen mijzelf en Piastri verkeerd in', gaf de Brit toe. 'Ik heb me dan ook bij hem verontschuldigd.' Hamilton kreeg als gevolg van het incident een straf van vijf seconden, maar het gat tot Albon was te groot om een verandering in de stand teweeg te brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws