Norris hoopt dat GP Bahrein een voorbode zal zijn: 'Dat was echt een goed teken' Formule 1
Formule 1

Norris hoopt dat GP Bahrein een voorbode zal zijn: 'Dat was echt een goed teken'

Norris hoopt dat GP Bahrein een voorbode zal zijn: 'Dat was echt een goed teken'

McLaren-coureur Lando Norris concludeerde, ondanks de moeilijkheden die het team op hun dak kreeg tijdens de Grand Prix van Bahrein, dat de Britse renstal er een stuk beter voor staat dan vorig jaar het geval was. De Britse coureur had het tijdens de race niet makkelijk omdat verschillende veranderende factoren roet in het eten gooien, maar gezien het onderlinge verschil met de voornaamste concurrenten kan Norris toch tevreden zijn.

McLaren heeft een wel heel bijzonder jaar achter de rug, en dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt. De prestaties die het team tijdens het eerste raceweekend van 2024 leverde waren een aanzienlijk stuk beter dan de resultaten van het jaar daarvoor. Norris en teamgenoot Oscar Piastri kwamen vrijwel het hele weekend in de buurt van de voornaamste concurrenten, maar toch ziet vooral Norris een berg aan verbeterpunten. De Britse coureur kan hoe dan ook tevreden zijn na de aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige editie, maar zijn kritische blik blijft nog even hangen.

Norris verlaat Bahrein met gemengde gevoelens

‘We zitten eigenlijk in hetzelfde schuitje als vorig jaar,’ benadrukte Norris tegenover Motorsport.com na afloop van de race in Bahrein. ‘Er zijn nog altijd problemen die we nog niet op hebben gelost en andere factoren misten dit weekend de consistentie die we ervan hadden verwacht.’ Volgens de Brit verklaarde dat ook waarom het team het lastig had tijdens de race, al speelde de omstandigheden daar ook een grote rol in. ‘De wind veranderde de hele tijd heel erg en in sommige bochten voelde het daarom een stuk slechter dan tijdens de kwalificatie.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lando norris mclaren bahrein gp 2024
Norris is over het algemeen tevreden met de stand van zaken, maar volgens de kritische Brit kan het nog beter. (Foto: McLaren F1 Media)

De conclusie van de Brit was uiteindelijk duidelijk: ‘We moeten op bepaalde gebieden echt nog beter worden, want we willen constant meedoen in de strijd om de podiumplekken.’ Toch ziet Norris ook de goede kanten van de eerste race van 2024, want het gat met de concurrentie was niet zo groot als deze had kunnen zijn. ‘Normaal hebben we het in Bahrein echt niet makkelijk, en dus was het een goed teken dat we zo dicht bij Mercedes in de buurt konden blijven. Op andere banen trekken wij dan misschien aan het langste eind.’

Team werkt hard om problemen weg te werken 

Norris weet dan ook zeker dat ze op lange of zelfs korte termijn die gewenste consistentie kunnen bereiken. ‘Ik heb daar echt wel vertrouwen in, want het team levert goed werk en we staan er nu sowieso al heel goed voor. Onze snelheid ten opzichte van Mercedes was nu al gelijk, alleen de vuile lucht gooide roet in het eten tijdens het inhalen.’

Dat vertrouwen komt overigens als geroepen, want de Britse renstal zou naar verwachting beter presteren op het circuit in Jeddah waar de volgende Grand Prix plaats zal vinden. Toch is Norris nog niet helemaal zeker dat het daar wél allemaal naar behoren zal werken. 'Het circuit is daar wat meer gericht op hoge- en mediumsnelheid en dat ligt ons normaal gesproken beter, maar het is wel een circuit waar je de voorkant goed in de apex wil krijgen en daar hebben we op dit moment juist nog moeite mee.’ De Brit kijkt hoe dan ook wel uit naar het volgende raceweekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws