Hamilton verlangt naar een betere toekomst: 'We tellen gewoon de dagen af tot februari' Formule 1
Formule 1

Hamilton verlangt naar een betere toekomst: 'We tellen gewoon de dagen af tot februari'

Hamilton verlangt naar een betere toekomst: 'We tellen gewoon de dagen af tot februari'

Na een reeks 'pijnlijke' races voor Mercedes telt Lewis Hamilton de dagen af tot de lancering van de Formule 1-auto van het team voor 2024. Mercedes had opnieuw een uitdagend weekend op Monza, waar Ferrari duidelijk de overhand had en de W14 als derde snelste auto werd geklasseerd. George Russell en Hamilton eindigden uiteindelijk als vijfde en zesde vanwege een duidelijk snelheidstekort.

Lewis Hamilton erkent dat de recente races voor Mercedes niet gemakkelijk zijn geweest, vooral vanwege enkele moeilijke kwalificatiesessies. Hij begon als dertiende op Zandvoort en als achtste in Monza. Desondanks slaagde de zevenvoudig wereldkampioen erin om zich in beide races naar voren te vechten en waardevolle punten te scoren. 'Races zijn voor mij vrij rechttoe rechtaan. Ik moet het gewoon beter doen in de kwalificatie’, geeft de zevenvoudig wereldkampioen als commentaar bij Autosport.

Mercedes had het moeilijk op Monza en Hamilton uitte hierover duidelijke teleurstelling. 'We moeten leven met de auto die we nu hebben. We hadden hier de derde snelste auto en dat is uiteraard pijnlijk voor ons allemaal. We zouden willen dat we sneller waren, maar we tellen gewoon de dagen af tot februari.' Hamilton pakte dit jaar in Hongarije poleposition, maar won sinds Saoedi-Arabië 2021 geen race meer.

Verwarrende strategie

Tijdens de Italiaanse Grand Prix ging Hamilton voor een alternatieve strategie en dus was hij een van de weinige coureurs die in zijn eerste stint de harde compound gebruikte. Hoewel er enige twijfel was over de strategie, slaagde Hamilton erin om de banden onder controle te houden en zich door het veld te werken, inclusief een inhaalactie op zijn teamgenoot George Russell. 'Ik was absoluut niet van streek. Het was de bedoeling dat ik ronde 35 zou halen en het tempo voelde op dat moment niet zo goed aan, maar ze haalden me eerder naar binnen. In de ronde waarin ik de pitstop maakte, zeiden ze dat de stintlengte zoals gepland zou zijn en toen haalden ze me opeens naar binnen. Daar was ik een beetje in de war van, dat is alles. Ik was toen zeker bezorgd dat ik het misschien niet zou halen', reageerde Hamilton op de strategische verwarring.

'Ik zat daarna ver achter de McLarens, en ik viel terug tot achter een Aston Martin. Op dat moment had ik dus geen idee waar ik zou kunnen eindigen, maar ik zorgde goed voor de banden, dichtte het gat, en toen had ik dat goede gevecht', concludeert de Brit, die uiteindelijk als zesde werd afgevlagd, ondanks een straf van vijf seconden voor het incident met Oscar Piastri.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws