Horner ziet graag Amerikaanse coureur komen: 'Belangrijker dan tweede Amerikaans team' Formule 1
Formule 1

Horner ziet graag Amerikaanse coureur komen: 'Belangrijker dan tweede Amerikaans team'

Horner ziet graag Amerikaanse coureur komen: 'Belangrijker dan tweede Amerikaans team'

Christian Horner denkt dat het de populariteit van de sport in Amerika goed zou doen wanneer er een Amerikaanse coureur in de Formule 1 zou komen te rijden. Dit zou voor de sport een veel grotere stap zijn dan wanneer er een tweede renstal uit de VS zou bijkomen, zoals mogelijk gaat gebeuren met het team van Michael Andretti. Voorwaarde op succes is dan wel dat de coureur goed presteert.

In gesprek met Sky F1 laat de teambaas van Red Bull Racing zich uit over wat er nodig is om de passie voor de F1 in Amerika definitief aan te wakkeren. De komst van Andretti Global zou kunnen helpen, maar er is een beter manier volgens Horner. 'Ik denk dat groter dan dat een Amerikaanse coureur is, dat wel. Ik denk dat we nog een Mario (Andretti, red.) nodig hebben. Je hebt een Amerikaanse coureur nodig die competitief is, die vooraan mee kan doen.'

Dat er Amerikaanse coureurs zijn die de potentie hebben om de Formule 1 te bereiken is zeker het geval. Ook binnen de Red Bull-gelederen is er een talent afkomstig uit de Verenigde Staten. 'Er is een aantal grote jonge talenten op komst, we hebben een jonge man die we steunen in de Formule 3, Jak Crawford. Hij is een opwindend jong talent, en er zijn ook andere jongens', zo laat Horner weten dat er zeker potentiële Amerikaanse F1-coureurs in de pijpleiding zitten.

Amerikaanse wereldkampioen kwestie van tijd

Het zou zo belangrijk zijn voor de populariteit van de sport in het land. Hoe groter de sport wordt, des te meer kinderen er al op jonge leeftijd mee in aanraking komen en ook beginnen met racen. 'Ik denk dat door de opwinding over de Formule 1, er hopelijk meer jongens en meisjes in de jeugd zullen starten, en dan is het slechts een kwestie van tijd voordat we een Amerikaanse coureur als wereldkampioen zullen zien', voorspelt de Brit.

Successen als basis van populariteit

Het is dan wel belangrijk dat de Amerikaan die toetreed tot de sport, er ook successen gaat behalen. Met roemloos rondrijden in het middenveld of de achterhoede gaat het nog steeds niet voor het gewenste effect zorgen, zo weet hij uit eigen ervaring. 'Het is niet genoeg. We hebben dat gedaan met Scott Speed, hij is een goede coureur, we hebben hem helemaal gesteund vanuit de karting, maar als de jongens in het middenveld rijden, is het niet genoeg.'

Wanneer er namelijk wel een coureur is die successen kan boeken, kan dat de populariteit van de sport een enorme boost geven, zo blijkt wel uit eerdere voorbeelden. 'Je hebt het gezien met Max in Nederland, met Fernando in Spanje of Senna in Brazilië, je hebt die coureur nodig om de passie aan te wakkeren', zo somt Horner een aantal voorbeelden op van coureurs die de grondlegger zijn geweest van de populariteit van de Formule 1 in hun land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws