Update | Russell heeft geen idee waar Mercedes-pace in Miami vandaan komt Formule 1
Formule 1

Update | Russell heeft geen idee waar Mercedes-pace in Miami vandaan komt

Update | Russell heeft geen idee waar Mercedes-pace in Miami vandaan komt

Voor George Russell en Mercedes had het weekend in Miami niet beter kunnen beginnen. Tijdens de eerste vrije training leek de Duitse renstal er al aardig bij te zitten, na de tweede sessie van de vrijdag werd dit bevestigd met een verrassende snelste tijd voor de Brit. Toch wil hij niet te hard van stapel lopen, het is tenslotte pas vrijdag.

Voor de Mercedes-coureur zelf zorgt de goede start van het weekend ook voor vraagtekens. Tegenover Sky Sports laat hij weten geen idee te hebben waarom de pace er vandaag ineens was. 'Ik kan niet uitleggen waarom we zo’n goede start van het weekend hebben', zo lijkt Russell zelf ook verbaasd te zijn over de positie waarin hij zich begeeft.

Wel had men bij Mercedes de verwachting of in ieder geval de hoop dat het beter zou gaan in Miami, vanwege de warme weersomstandigheden. 'We wisten wel dat de omstandigheden goed waren. Als het warmer is, gaan we namelijk een stuk beter.' Toch wil de Brit niet te hard van stapel lopen. 'Laten we alleen nog niet op de feiten vooruit lopen, het is gewoon een training.'

Beste vrijdag van het jaar

Ondanks dat het maar een training is, geeft dit het team wel een boost en hebben zij het maximale uit de vrijdag gehaald op het zonovergoten Miami International Autodrome. 'We hebben er het beste van gemaakt en het is een positieve dag. Zeker de beste vrijdag van het jaar!', zo jubelt de jonge Mercedes-coureur.

Update 13.55u (07/05) | Russell heeft geen idee waar Mercedes-pace in Miami vandaan komt

George Russell weet, net zoals teamgenoot Lewis Hamilton, niet waarom Mercedes goed presteert in Miami. De Duitse renstal leek in de eerste twee vrije trainingen goed mee te komen met Ferrari en Red Bull Racing, en zou daarmee de strijd aan de voorkant van de grid aan kunnen gaan met de andere topteams. Waar komt deze heropleving vandaan?

'Om heel eerlijk te zijn begrijp ik niet waarom we zo goed uit de startblokken geschoten zijn', meldt de Brit bij Autosport. 'We wisten voorafgaand aan dit weekend al dat de omstandigheden hier in ons voordeel zouden zijn, want we hebben moeite met het opwarmen van de banden, zelfs op het ruwe asfalt van Bahrein.'

In de eerste sessies was het warm in Miami. Dat betekende dat de Mercedes-coureurs minder moeite hadden met het op temperatuur krijgen van de banden. Wel benadrukt Russell dat de goede tijden slechts neergezet zijn op vrijdag. In de sessies dat het ertoe doet, de kwalificatie en de race, moet de Duitse renstal de resultaten zien te herhalen: 'Vrije trainingen zeggen niets. Morgen moeten we het weer voor elkaar krijgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws