FIA bevestigt: werkuren F1-personeel verminderd in komende twee seizoenen Formule 1
Formule 1

FIA bevestigt: werkuren F1-personeel verminderd in komende twee seizoenen

FIA bevestigt: werkuren F1-personeel verminderd in komende twee seizoenen

Het aantal werkuren voor het F1-personeel wordt de komende twee seizoen verminderd, zo heeft de FIA bevestigd. Nu het aantal races voor het komend seizoen opgeschroefd lijkt te gaan worden naar 24 probeert de FIA op deze manier de werkdruk te verminderen. Elke renstal is akkoord gegaan met het initiatief om de werknemers zo te beschermen.

Voor de teams zelf zullen de maatregelen niet altijd even leuk zijn, want door de verlaging van de werkdruk moeten zij dus uren inleveren waarin er tot nu toe steeds nog aan de auto gewerkt kon worden. Desondanks hebben ook de teams zelf ingezien dat het te veel wordt voor de monteurs en andere werknemers en daarom hebben ook zij ingestemd met het voorstel.

Momenteel is het voor het personeel verboden om op de woensdag-, donderdag- en vrijdagavond door te werken aan de auto's. Momenteel gaat de avondklok in op vrijdagavond 13 uur voor de start van de derde vrije training. In de nieuwe reglementen wordt dit voor 2023 opgerekt naar 14 uur, waarna er in 2024 nog een extra uurtje bij komt. Wanneer het zover is moeten de monteurs dus hetzelfde werk leveren, maar met twee uur minder tijd. Ook het aantal uitzonderingen of jokers wordt verlaagd.

Uit zelfbescherming hebben de teams ervoor gekozen deze te verminderen, om zo te voorkomen ze te makkelijk in te zetten. Dat gebeurt nu met regelmaat, op het moment dat er bijvoorbeeld een update te laat arriveert. Momenteel mogen de teams op woensdagavond acht uitzonderingen inzetten, in 2023 wordt dit verlaagd naar vier en een jaar later wordt dit nogmaals gehalveerd, zo meldt Motorsport.com. Het aantal uitzonderingen op donderdagavond gat van zes naar drie en dan naar twee. De twee uitzonderingen op de vrijdagavond blijven staan.

Circuit hoeft niet direct te worden verlaten

Normaal moest het personeel op de woensdag- en donderdagavond het circuit direct verlaten bij het ingaan van de avondklok. Nu krijgen zij een uurtje langer de tijd, met als doel om lichaamsbeweging op het circuit te krijgen, maaltijden te eten en het gezellig te hebben met elkaar. Het welzijn van het personeel moet hiermee verbeterd worden. Deze wijziging wordt al doorgevoerd in Frankrijk dit weekend.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws