Norris ruikt kansen voor McLaren: 'Ben er klaar mee dat we onszelf onderschatten' Formule 1
Formule 1

Norris ruikt kansen voor McLaren: 'Ben er klaar mee dat we onszelf onderschatten'

Norris ruikt kansen voor McLaren: 'Ben er klaar mee dat we onszelf onderschatten'

Het zelfvertrouwen van Lando Norris heeft een enorme boost gekregen de afgelopen weken, nadat de Britse coureur zijn eerste overwinning in Miami wist te pakken, gevolgd door een nipt P2-resultaat in Emilia-Romagna. De coureur vindt daarom dat zijn team zichzelf niet langer moet onderschatten, en dat ze zelfs een kans maken om Red Bull Racing in het kampioenschap onder druk te zetten.

Norris zette aan het einde van de Grand Prix van Emilia-Romagna flink de druk erop bij Max Verstappen, en wist in vijftien ronden het gat van zes seconden vooraan terug te brengen tot zeven tienden. De Nederlander wist nog maar nipt de overwinning te pakken, maar zei na de race wel dat het een zware wedstrijd voor hem was geweest.

'Het is goed om te weten dat het niet gemakkelijk was voor hem (Verstappen, red.)', zei de 24-jarige Norris over de opmerkingen van Verstappen tegen Sky Sports. 'Het werd tijd dat iemand eens de druk opvoerde, ik denk dat hij dat lang niet heeft gevoeld. Ik wil niet té zelfverzekerd doen, zo ben ik nu eenmaal niet, maar ik weet nu dat we gewoon op hetzelfde niveau zitten als Red Bull en Ferrari.'

Norris denkt niet alleen dat McLaren op de baan de druk op Red Bull kan blijven opvoeren, ook voor het kampioenschap ziet de Brit kansen. 'We zijn pas op een derde (van het Formule 1-seizoen, red.)', aldus de McLaren-coureur. 'Er kunnen nog zoveel dingen gebeuren, helemaal op een circuit als Monaco. Ik ben er een beetje klaar mee dat we onszelf altijd maar onderschatten. We laten nu hele goede dingen zien, dus ik zou niet weten waarom we hier niet wéér kunnen scoren', is Norris alvast zelfverzekerd voorafgaand aan het weekend in het Prinsdom.

Norris heeft enorm veel zin in Monaco

Al geeft Norris daarna wel gelijk toe dat de karakteristieken van het Monaco-circuit de MCL38 niet zo heel goed liggen. 'De langzame bochten zijn nog steeds een valkuil voor ons', legt hij uit. 'Maar ik maak me niet teveel zorgen. In Monaco gaat het er vooral om wat je als coureur aandurft. Je moet er echt vol voor gaan en zo dicht mogelijk op de apex rijden. Wat dat betreft maak ik me weinig zorgen. Ik kan me voorstellen dat iedereen er zin in heeft, maar ik kijk vooral uit naar de zaterdag (de kwalificatie, red.) ik kan niet wachten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws