Norris tevreden met eigen seizoen: 'Ik heb veel aan zelfvertrouwen gewonnen' Formule 1
Formule 1

Norris tevreden met eigen seizoen: 'Ik heb veel aan zelfvertrouwen gewonnen'

Norris tevreden met eigen seizoen: 'Ik heb veel aan zelfvertrouwen gewonnen'

Lando Norris vindt dat hij er klaar voor is om een race te winnen. Eerder dit seizoen in Rusland zag de jonge Brit zijn eerste overwinning uit zijn handen glippen, nadat de McLaren-coureur in eerste instantie weigerde om van banden te wisselen toen het begon te regenen. Desondanks kent Norris dit jaar een fantastisch seizoen en staat de rijder momenteel vijfde in het kampioenschap. De Brit denkt dat het incident hem mentaal weerbaarder heeft gemaakt.

Na de Grand Prix in Rusland heeft Norris toegegeven dat hij psychologische hulp had ingeschakeld. Dat werpt momenteel zijn vruchten af bij de McLaren-rijder. 'Ik weet zeker dat ik het volgend jaar beter zou doen als we in dezelfde positie zitten', begint Norris tegenover ESPN. 'Natuurlijk zal ik nog wel nerveus zijn, maar ik heb veel progressie geboekt op mentaal vlak. Ik heb het idee dat ik meer zelfvertrouwen heb.'

De 22-jarige coureur is tevreden met hoe het seizoen is verlopen voor hem. Ondanks dat de Brit tijdens de afgelopen triple header slechts vier punten wist te scoren, ziet Norris dat hij zichzelf nog steeds goed ontwikkelt. 'Ik ben heel erg blij met het seizoen. Ik voel me goed en ik heb het idee dat ik veel nieuwe dingen heb geleerd. Dat wil ik meenemen over de wintermaanden heen, zodat ik er aan het begin van volgend seizoen weer kan staan.'

Verbeteren voor 2022

Ondanks de tevredenheid bij Norris weet de Britse coureur dat hij nog lang niet uitgeleerd is binnen de Formule 1. Door de verandering in de reglementen denkt Norris dat hij nog in meerdere facetten moet verbeteren. 'Ik moet ook goed kunnen presteren als de auto niet perfect aanvoelt. Dat gaat voor volgend jaar heel belangrijk zijn. Dan kunnen we de setup niet altijd perfectioneren, omdat we dan met een andere auto te maken hebben. Ik moet constanter presteren, ook als het materiaal niet geweldig is', aldus de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws