Norris ziet 'veranderde mentaliteit en rijstijl' centraal staan in superstart voor McLaren Formule 1
Formule 1

Norris ziet 'veranderde mentaliteit en rijstijl' centraal staan in superstart voor McLaren

Norris ziet 'veranderde mentaliteit en rijstijl' centraal staan in superstart voor McLaren

Het succes van Lando Norris in 2021 is misschien wel terug te traceren naar kleine veranderingen die hij zelf doorgevoerd heeft. Dit jaar heeft hij voor McLaren al twee podiumplaatsen binnen weten te halen en dat zou kunnen komen door het feit dat de jonge Brit zijn aanpak veranderd heeft. In gesprek met Sky Sports F1 licht hij min of meer toe wat er dit jaar nou anders is dan de voorgaande jaren bij de Britse renstal.

'Ik wist niet wat ik moest verwachten van dit seizoen. Eigenlijk dacht ik dat we min of meer hetzelfde zouden krijgen dit jaar als vorig jaar, want de veranderingen aan de auto zijn minimaal. Natuurlijk rijden we wel met de Mercedes-krachtbron dit jaar', zo opent Norris, die een lichte toename in vermogen als grootste veranderpunt van 2021 zag.

Zelf heeft hij echter ook wat aanpassingen doorgevoerd: 'Mijn rijstijl en mentaliteit heb ik echter wel enigszins veranderd', vervolgt hij tegenover Karun Chandhok. Gedurende de winterstop heeft hij zich niet alleen fysiek maar ook mentaal scherp gehouden. 'Het harde werk dat ik gedaan heb de afgelopen maanden heeft zich uitbetaald', ziet Norris tevreden.

Waar ligt het dan precies aan? Een toename in zelfvertrouwen is er zeker een deel van, stelt de nummer drie van het huidige coureurskampioenschap: 'Ik heb dit seizoen meer zelfvertrouwen, simpelweg omdat het mijn derde seizoen is, maar een weekend zoals in Imola vergroot je zelfvertrouwen natuurlijk nog meer.' Daar werd hij derde in verraderlijke omstandigheden. Het circuit was in Italië namelijk spekglad.

Norris weegt risico's af

Norris treedt vervolgens in detail over waar hij dan precies op gehamerd heeft voor dit jaar: 'Het is een combinatie van enkele wijzigingen op en naast het circuit. Ik rijd iets agressiever en begrijp beter waar ik risico kan nemen en waar niet. In Imola was ik bijvoorbeeld in de eerste ronde heel erg voorzichtig, maar daar maakte ik het verschil aan het einde van de wedstrijd.'

'Dit jaar heb ik het gevoel dat ik goed kan laten zien hoe goed ik ben', concludeert hij. Dat was in Monaco duidelijk terug te merken. Na het uitvallen van Valtteri Bottas lag Norris op een comfortabele derde plaats, die hij heel de wedstrijd vast wist te houden. In de slotfase de McLaren-rijder kort opgejaagd door Sergio Perez, maar ook de Mexicaan kon het toptalent niet meer van een podium houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws