Ocon niet blij met drukke kalender: 'Menselijk lichaam is daar niet geschikt voor' Formule 1
Formule 1

Ocon niet blij met drukke kalender: 'Menselijk lichaam is daar niet geschikt voor'

Ocon niet blij met drukke kalender: 'Menselijk lichaam is daar niet geschikt voor'

Dat de huidige Formule 1-kalender veel vraagt van de coureurs en crew is geen geheim. Veel van hen kregen het dan ook moeilijk naarmate het einde van het seizoen naderde. Zo ook Esteban Ocon, die in Abu Dhabi de mediadag moest missen, maar daar heeft hij van geleerd, zegt hij tegen RaceFans.

De nogal aparte keuze om de Grand Prix van Las Vegas een week voor Abu Dhabi te houden heeft bijgedragen aan de ziekte van Ocon, geeft de Fransman zelf aan. Hij heeft al eerder zijn zorgen geuit over de drukke kalender. ‘Het menselijk lichaam is daar niet geschikt voor’, gaf hij destijds aan. Hij heeft er echter van geleerd en zal zichzelf beter gaan beschermen in 2024.

Tachtig procent van de paddock was ziek

‘Ik ga iets heel anders doen, dat is duidelijk’, zegt de Fransman. ‘Ik had echt pech met Las Vegas. We ontmoetten veel mensen dat weekend en zagen wel vier of vijf dagen geen zonlicht.’ Volgens de Alpine-coureur was hij dan ook lang niet de enige die er last van had. ‘Zo’n tachtig procent van de paddock is er waarschijnlijk ziek van geworden.’

Ook deze winter is hij ziek geweest, geeft Ocon aan. Hij besluit het echter van de positieve kant te bekijken. ‘Mijn immuunsysteem is klaar voor het nieuwe seizoen. Ik heb goed getraind en ga tussen de races elke dag trainen.’ De focus van de Fransman ligt daarbij dus volledig op het racen. De Franse renstal heeft volgens Ocon veel aandacht voor het uithoudingsvermogen van het hele team, want het komende seizoen wordt het langste F1-seizoen ooit.

Aandacht voor mentale gezondheid

‘Jullie zullen zien hoeveel er is veranderd en hoe het onze afdelingen binnen het team heeft getransformeerd’, vertelt Ocon. Binnen Alpine is er ook aandacht geweest voor gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. ‘We hebben nieuwe gezondheidsafdelingen binnen het team. Ook voor mentale gezondheid, dat is belangrijk’, benadrukt de coureur. ‘Met 24 races moet iedereen honderd procent zijn.’

Niets missen van Verstappen en Red Bull in 2024? Bekijk hier de opties om de Formule 1 live te volgen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws