Ocon niet blij na crash met impact van 51 g: 'FIA moet meer opkomen voor onze veiligheid' Formule 1
Formule 1

Ocon niet blij na crash met impact van 51 g: 'FIA moet meer opkomen voor onze veiligheid'

Ocon niet blij na crash met impact van 51 g: 'FIA moet meer opkomen voor onze veiligheid'

Esteban Ocon is niet te spreken over het gebrek aan tecpro barriers in de tweede sector van het Miami International Autodrome. De Alpine-coureur crashte hard uitkomend van bocht 13 tijdens de derde vrije training en kreeg een impact van 51 g te verduren door zijn klap met de betonnen muur. Door het ongeval kon hij niet meedoen aan de kwalificatie, omdat zijn chassis moest worden vervangen.

'Het is onacceptabel dat de impact van een crash die niet zo hard hoefde te zijn 51 g was', zo uit Ocon zijn frustratie tegenover Autosport. Niet alleen hij crashte daar, ook Carlos Sainz maakte, in VT2, kennis met de muur. 'Carlos klaagde er ook over tegenover de wedstrijdleiding, wij zaten daar allemaal naar te luisteren en er is niks mee gedaan', aldus een teleurgestelde Ocon.

Ocon spreekt van 'grootste klapper uit carrière'

De Fransman deelt meer details over het betoog van Sainz: 'Carlos zei dat de impact veel te groot was voor wat het had moeten zijn. Voor mij voelde de impact ook enorm. Het was waarschijnlijk de grootste klapper die ik heb meegemaakt in mijn carrière.' De Alpine-coureur is dan ook zwaar teleurgesteld in de handelswijze van de FIA omtrent de twee crashes gedurende de vrije trainingen.

Ocon, die door de crash last kreeg van zijn knie, ziet dan ook graag verandering tegemoet: 'De FIA moet meer opkomen voor onze veiligheid. Het belangrijkste is in ieder geval dat we in staat zijn om te racen. Ik zal zelf ook in staat zijn om dat te doen. Wanneer een coureur van het kaliber van Carlos zoiets zegt, kan je op z'n minst zijn woorden in overweging nemen en je best doen om verandering mogelijk te maken.'

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws