Verstappen over start GP Miami: 'Ik heb ze niet kunnen oefenen' Formule 1
Formule 1

Verstappen over start GP Miami: 'Ik heb ze niet kunnen oefenen'

Verstappen over start GP Miami: 'Ik heb ze niet kunnen oefenen'

Max Verstappen mistte kostbare trainingstijd nadat hij in de eerste vrije training de muur raakte. De Red Bull Racing-coureur zegt in de persconferentie na de kwalificatie nog geen starts te hebben geoefend.

Verstappen zegt nog geen idee te hebben wat hem bij de start van de Grand Prix van Miami te wachten staat. De Nederlander heeft naar eigen zeggen nog onvoldoende baantijd gehad om starts te kunnen oefenen nadat hij het merendeel van de eerste twee vrije trainingen mistte. In de eerste vrije training raakte Verstappen de muur en moest daardoor een versnellingsbakwissel ondergaan voor de tweede training, die hij op zijn beurt ook mistte door een hydraulisch probleem.

Geen starts geoefend

'Ik weet het niet', zegt Verstappen nadat hem gevraagd wordt wat hem tijdens de start van de Grand Prix van Miami te wachten staat. 'Ik heb geen andere starts gezien en ik kan het je eerlijk gezegd niet zeggen want ik heb geen start aan de linkerkant of aan de rechterkant gedaan, dus ja. Dat is wat mijn weekend samenvat: het is gewoon ongelooflijk rommelig geweest. We maken het onszelf super moeilijk', aldus de teleurgestelde Nederlander.

Ondanks het missen van kostbare trainingstijd is de Red Bull-coureur wel tevreden om vanaf P3 te kunnen starten. 'Vier of vijf rondjes gisteren en dan begin je vandaag nog met het leren van de baan, proberen een afstelling te vinden want gisteren heb je natuurlijk geen idee wat werkt, want er is niet echt veel data om naar te kijken. En ik ben natuurlijk nog steeds blij dat ik derde lig en heel dicht bij de jongens naast me zit, maar ja, ik denk dat we zoveel beter kunnen doen door gewoon wat netter en vlotter te rijden.'

Twee Ferrari's voor Verstappen

Zodoende start Verstappen dus vanaf de derde plaats met de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz voor zich. Volgens de Nederlander zal het dus lastig worden om beide Ferrari's uit te dagen. 'Nou, natuurlijk zijn er twee auto's voor je op dit moment. Dus het zal het in het algemeen een beetje moeilijker maken, zelfs als je meer tempo hebt. Maar het is een nieuw circuit dus we hebben niet echt veel informatie.'

Volgens de Red Bull-coureur zal ook het weer van morgen een rol spelen met betrekking tot de banden. 'Het gaat super warm zijn morgen. Dus je weet ook niet wat er gaat gebeuren met de banden. Want ik denk dat we allemaal nog niet echt een lange run hebben gehad. Dus er zijn nog veel vraagtekens. Maar natuurlijk was ik liever een beetje meer naar voren gestart', aldus Verstappen.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws