Bottas voorspelt alvast wie er in 2024 wereldkampioen gaat worden: 'Max Verstappen' Formule 1
Formule 1

Bottas voorspelt alvast wie er in 2024 wereldkampioen gaat worden: 'Max Verstappen'

Bottas voorspelt alvast wie er in 2024 wereldkampioen gaat worden: 'Max Verstappen'

Valtteri Bottas heeft een duidelijk doel voor ogen voor zijn verdere F1-carrière: vanaf 2026 voor Audi rijden. Toch heeft de Fin nog niet helemaal de deur dichtgegooid naar andere teams, ook al lijkt de nieuwe C44 van Sauber een stuk beter te zijn dan de bolide van vorig jaar. Bottas gaf verder lachend toe dat hij Max Verstappen wel weer wereldkampioen ziet worden in 2024.

De overstap van zijn oud-teamgenoot Lewis Hamilton naar Ferrari heeft Bottas aan het denken gezet betreffende zijn eigen toekomst in de Formule 1. Hamilton en Bottas waren jarenlang teamgenoten bij Mercedes, totdat de Fin in 2022 vervangen werd door George Russell. Bottas rijdt sindsdien bij Sauber, dat vorig seizoen nog onder de naam Alfa Romeo in de Formule 1 meedeed. Volgens Bottas gaat de overstap van zijn oud-teamgenoot wel zeker voor spanning op de rijdersmarkt zorgen, omdat veel coureurs nu graag ook zekerheid willen.

'Na de verrassend vroege aankondiging van Hamiltons overstap naar Ferrari zal de coureursmarkt snel in beweging komen', voorspelt Bottas bij het Duitse Blick. 'Als coureur wil je altijd na een paar races weten wat je toekomst is.' De Fin heeft zelf eigenlijk maar één echte wens voor zijn verdere carrière in de koningsklasse, en dat is met Audi verdergaan na 2026. 'Ik wil graag in Hinwil blijven en in 2026 in een Audi rijden', is Bottas duidelijk.

De Fin heeft echter een overstap naar een ander team nog niet helemaal uitgesloten. 'Het is geweldig om de geboorte van een nieuw team mee te maken. Maar de markt biedt zeker andere mogelijkheden. Het management werkt aan mijn toekomst.' Voor nu blijft Bottas toch het liefst bij Sauber, dat in 2024 als Stake door het leven gaat, mede omdat de auto tijdens de testdagen verbeterd leek te zijn ten opzichte van voorgaande jaren. 'Ik was het meest verrast door de stabiliteit in de snelle bochten. Daar hebben we al twee jaar problemen mee. De luchtweerstand is ook verminderd. Ook op dat gebied zijn we verbeterd.'

Bottas durft gokje te wagen wie wereldkampioen wordt

Bottas weet na de testdagen zeker dat de C44 een betere auto is dan zijn voorganger de C43, en durft op basis van die conclusie ook een tipje van de sluier op te lichten betreffende wat Sauber komend seizoen te wachten staat. 'Ik denk dat we een duidelijk plan hebben', aldus de Finse coureur. 'We zijn nu op zoek naar de optimale bodemafstelling. Dat zou onze prestaties moeten verbeteren. Maar eerst moeten we leren hoe ver we kunnen gaan met de bodemafstelling en de stijfheid van de ophanging. En de juiste balans hebben we ook nog niet gevonden.' Hoewel er dus nog aardig wat onzekerheden zijn binnen Sauber, durft Bottas wel alvast lachend een gokje te doen wie er dit jaar wereldkampioen gaat worden: 'Max Verstappen'.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws