Ontevredenheid heerst bij Mercedes: 'Er was niets dat onze kant op viel' Formule 1
Formule 1

Ontevredenheid heerst bij Mercedes: 'Er was niets dat onze kant op viel'

Ontevredenheid heerst bij Mercedes: 'Er was niets dat onze kant op viel'

Andrew Shovlin, trackside engineering director van Mercedes, zag dat alles wat fout kon gaan ook daadwerkelijk fout ging voor Mercedes tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Lewis Hamilton en George Russell wisten geen geweldig resultaat te boeken voor de achtvoudig constructeurskampioen, waardoor Ferrari heel dichtbij is gekomen in het kampioenschap. Vooral Russell zag een mogelijke podiumfinish door zijn vingers glippen na een crash met Max Verstappen.

Het werd uiteindelijk een race vol incidenten voor het team van Mercedes. Een podium leek tot de mogelijkheden te horen, maar al snel ging er van alles mis bij de Duitse renstal. 'Er was niets dat onze kant op viel', betreurt Shovlin tegenover internationale media. 'Sainz raakte Lewis bij de start, wat hem een aantal posities kostte. Vervolgens hadden we een lekke band bij Lewis na contact met Piastri en hadden we niet genoeg tijd om te reageren en hem naar binnen te halen voordat hij langs de pits ging.'

'Ten slotte kreeg George een straf na contact met Max', herinnert de Brit zich ook. Russell deed even mee in de kopgroep, maar de crash maakte aan alle aspiraties van de coureur een einde. Zo behaalde Mercedes opnieuw geen resultaat om over naar huis te schrijven. 'Over het algemeen droegen deze drie incidenten bij aan een frustrerende race voor ons. Onze lijst met positieve punten is niet erg lang, maar het was in ieder geval bemoedigend dat de auto een goede snelheid had.'

Mercedes kijkt uit naar strijd met Ferrari

Door het matige weekend van Mercedes is Ferrari het team tot op vier punten genaderd. Charles Leclerc eindigde op de tweede plek en Carlos Sainz pakte P6. 'Het wordt een spannende strijd in Abu Dhabi met Ferrari om P2 in het constructeurskampioenschap. We zullen de komende dagen gebruiken om ons daarop voor te bereiden. Het puntenverschil is klein genoeg dat het waarschijnlijk zal neerkomen op wie de meeste punten scoort komende zondag. Er staat nog heel erg veel op het spel', zegt een strijdlustige Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws