Over één ronde loopt de Ferrari hard, maar 'qua racepace lopen we mijlenver achter' Formule 1
Formule 1

Over één ronde loopt de Ferrari hard, maar 'qua racepace lopen we mijlenver achter'

Over één ronde loopt de Ferrari hard, maar 'qua racepace lopen we mijlenver achter'

Charles Leclerc liet na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan weten dat Red Bull Racing haar eigen wedstrijd reed. Het was snel duidelijk dat Leclerc Max Verstappen en Sergio Pérez niet bij kon benen. De Monegask geeft aan dat de Scuderia nog steeds mijlenver achterloopt op de Oostenrijkse renstal.

Ferrari noemde het podium van Leclerc een morele boost, en het was iets dat ze ook echt even nodig hadden om iedereen op te peppen binnen het team. Leclerc reed het hele weekend al sterk, maar hij werd helaas niet beloond met de overwinning. 'We kwamen misschien wat dichterbij, maar we lopen qua race pace nog steeds mijlenver achter', geeft Leclerc aan in de persconferentie. 'Ik denk ook dat we nog ver achter Aston Martin staan wat dat betreft. Daar moeten we echt aan werken, want over één ronde, met wat meer risico, doen we het goed.'

In de kwalificatie was de SF-23 een serieuze tegenstander van de RB19. Over één ronde was de Ferrari supersnel, maar over 51 ronden was dat niet terug te zien. 'We hebben vandaag alles gemaximaliseerd. Ik denk dat we blij moeten zijn na een weekend als dit. Ik denk niet dat we veel meer hadden kunnen doen, maar er is overduidelijk nog wel wat werk te verrichten', stelt de Monegask. Teamgenoot Carlos Sainz kende een minder weekend, en dat gaf hij ook eerlijk toe op zijn officiële kanalen. Leclerc was in ieder geval blij om wat punten te scoren.

Leclerc moest banden goed managen 'anders vermoordde hij ze compleet'

Het managen van de banden is nog steeds van groot belang bij Ferrari. Net als de bolide van vorig jaar vreet ook de SF-23 veel rubber op. 'Met onze auto moeten we de banden elke ronde managen, want anders vermoorden we ze. Dat heeft een grote invloed op de performance. Ik denk dat we het vandaag perfect deden', denkt Leclerc. 'Maar zoals ik al zei, we zijn niet snel genoeg. Of we nou tekort komen aan het begin van de stint of het einde van de stint, dat kunnen we veranderen, ja, maar voor nu hebben we niet genoeg performance.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws