Stroll ging bijna De Vries achterna: 'Ik had geluk dat ik mijn race kon vervolgen' Formule 1
Formule 1

Stroll ging bijna De Vries achterna: 'Ik had geluk dat ik mijn race kon vervolgen'

Stroll ging bijna De Vries achterna: 'Ik had geluk dat ik mijn race kon vervolgen'

Lance Stroll was vandaag net als teamgenoot Fernando Alonso regelmatig over de boordradio te horen. Beide Aston Martin-coureurs probeerden goed samen te werken tegen de concurrerende Ferrari- en Mercedes-coureurs. Dat leverde met name Alonso een goed eindresultaat op, maar ook Stroll wist wederom een redelijk resultaat te pakken en stemt zo teambaas Mike Krack tot tevredenheid met het vasthouden van de tweede plek bij de teams.

'Het was best lastig vandaag', begint Stroll te vertellen over zijn race tegenover Formula1.com. 'Ik was blij met mijn start, en ook met de safetycar-herstart.' De Canadees verloor bij de ingang van de pitstraat een plek aan Mercedes-coureur George Russell, maar heroverde die plek onmiddellijk bij de herstart. 'Daarna voelde ik me niet heel comfortabel in de auto en ik maakte een klein foutje. Een kleine inschattingsfout kan je dag hier beëindigen, dus ik had geluk dat ik mijn race gewoon kon vervolgen nadat ik de muur raakte.' De Aston Martin-coureur raakte hetzelfde muurtje als Nyck de Vries, maar de Nederlander liep in tegenstelling tot Stroll wel flinke schade op.

Een tweede fout bij het opkomen van het lange rechte stuk bood Mercedes-coureur Lewis Hamilton de kans om de zesde positie van Stroll over te nemen. 'Nadat Lewis (Hamilton, red.) me gepasseerd was, draaide het vooral om het vasthouden van mijn positie en om George (Russell, red.) tot het einde achter me te houden. Hij was hard aan het pushen, maar we hadden de banden goed onder controle en het lukte me om hem achter me te houden', legt Stroll uit. 'Als team hebben we zeker bepaalde dingen waar we aan moeten werken voor de race in Miami, maar ik denk dat we ons gelukkig moeten prijzen met het feit dat we het eerste sprintweekend afsluiten met een redelijk aantal punten en de tweede positie in het constructeurskampioenschap.'

Krack deelt complimenten uit

Aston Martin-teambaas Mike Krack sloot zich aan bij de woorden van de Canadees. 'We hebben opnieuw als team een goed weekend uitgevoerd en we verlaten Bakoe met 22 punten extra. Dat is een mooie opbrengst na een uitdagend weekend op een lastig stratencircuit', oordeelt de Luxemburger. 'Alle lof voor de coureurs die uitstekend werk hebben geleverd vanaf hun startposities.' Alonso en Stroll hadden in de kwalificatiesessies nog DRS-problemen en wisten hun startposities dus niet te maximaliseren. 'Ze hebben hun harde banden goed onder controle gehouden tijdens de lange stint, en toch een mooie racesnelheid vast weten te houden, en hebben de auto's veilig aan de eindstreep gebracht om een goed weekend af te ronden. Dat is een goede uitgangspositie voordat we onze eerste reis naar de Verenigde Staten maken, om de fans in Miami te vermaken', sluit Krack af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws