Sainz kritisch op Ferrari: 'Dat betekent dat er iets niet klopt' Formule 1
Formule 1

Sainz kritisch op Ferrari: 'Dat betekent dat er iets niet klopt'

Sainz kritisch op Ferrari: 'Dat betekent dat er iets niet klopt'

Ferrari-coureur Carlos Sainz had het van vrijdag tot en met zondag erg zwaar in Azerbeidzjan. Waar teamgenoot Charles Leclerc zijn beste weekend van het seizoen meemaakte, kwam de Spanjaard behoorlijk veel tijd tekort op zijn jongere teamgenoot. Het enige positieve aan het weekend is volgens Sainz dan ook dat hij in tegenstelling tot Australië nu wel punten wist te pakken met een vijfde plek, maar Sainz denkt ook dat Ferrari het nodige werk te verrichten heeft om haar problemen uit te zoeken.

Op zaterdag liet Sainz al weten aan F1TV dat hij niet meer verwachtte van de Grand Prix dan schadebeperking. Na de race werd de Spanjaard gevraagd of dat inderdaad het geval was. 'Ja, het was schadebeperking. Ik moest me erop richten om Lewis (Hamilton, red.) achter me te houden, en P5 binnen te halen zonder fouten te maken, want vandaag had ik niet het vertrouwen om te pushen en om dichtbij de muren te komen. De auto had weinig grip aan de achterkant, dus dit is wat het is.'

Sainz laat tegenover Sky Sports F1 weten dat zijn team nog eens goed moet nadenken over waar de focus nu moet liggen. 'We gaan er nu naar kijken wat er gebeurd is, en we hebben wat meer tijd om te analyseren wat mogelijk had kunnen zijn. De race was lang, erg lang, frustrerend lang zelfs. Zeker met de harde banden verloor ik al het gevoel en alle snelheid. Het was een lastig weekend. Als je onze relatieve snelheid vergelijkt met de Aston (Martin, red.) en de Red Bull, dan is het duidelijk dat zij nog steeds veel betere racesnelheid hebben dan kwalificatiesnelheid, vergeleken met ons. Dit staat hoog op ons prioriteitenlijstje om te verbeteren, want de punten worden op zondag verdeeld en dat is de dag waarop je snel wil zijn. Het enige positieve is dat we als vijfde geëindigd zijn en de punten hebben gepakt.'

Hoop op beterschap in Miami

De coureurs mogen al snel weer aan de bak, want aankomend weekend staat de volgende race alweer op het programma. Het gehele Formule 1-circus zal zich dus spoedig moeten verplaatsen van Azerbeidzjan naar het zuiden van de Verenigde Staten, in Miami. 'Ik weet zeker dat we in Miami weer in vorm zullen zijn. Ik denk dat we voldoende kansen gaan hebben in Miami. We hebben de laatste tijd wat extra snelheid gevonden in de auto, al is het op de zondag nog altijd geen goede auto, omdat we het lastig hebben met de banden. Het kan niet zo zijn dat Charles de auto op poleposition neerzet en Fernando (Alonso, red.) een volle seconde tekortkomt in de kwalificatie en dan op een gelijk niveau presteert in de race. Dat betekent dat er iets niet klopt en we moeten ontdekken wat dat is en daarmee experimenteren.' Veel tijd om op onderzoek uit te gaan krijgen Sainz en Ferrari dus niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws