Ferrari over blunder in kwalificatie: 'Deze fouten kunnen ook de juiste beslissing worden' Formule 1
Formule 1

Ferrari over blunder in kwalificatie: 'Deze fouten kunnen ook de juiste beslissing worden'

Ferrari over blunder in kwalificatie: 'Deze fouten kunnen ook de juiste beslissing worden'

Ferrari reflecteert op de strategische fout die het team maakte in Q3 van de kwalificatie in Brazilië. Charles Leclerc reed toen als enige coureur op intermediates, terwijl alle andere coureurs op softs reden. Door de fout moest de Monegask zich tijdens de sprintrace op zaterdag vanaf de tiende positie naar voren zien te rijden.

Leclerc gaf na de kwalificatie aan dat het team regen verwachtte. 'Maar die niet kwam', verklaarde de coureur, geciteerd door Motorsport.com. 'Ik zal met het team praten en proberen te begrijpen wat we in die omstandigheden beter kunnen doen. Maar ik ben enorm teleurgesteld. Het tempo was er', eindigde Leclerc.

De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, geeft toe dat het team op het moment van de keuze geen zekerheid had over een goede afloop. 'Natuurlijk, als je zulke weersomstandigheden hebt, is het altijd een loterij', begint de in Zwitserland geboren Italiaan. 'Ik denk dat het feit dat Kevin (Magnussen, red.) op de pole stond, met (Lewis, red.) Hamilton achtste op de grid en (Sergio, red.) Pérez negende de situatie een loterij was, niet?'

Binotto: 'In zo'n loterijsituatie gebeuren fouten altijd'

Ondanks dat Binotto de fout voornamelijk legt bij het feit dat de omstandigheden erg lastig waren, geeft hij wel toe dat Ferrari zelf ook zaken anders had kunnen doen. 'We hebben het verkeerd gedaan, want we waren zeker de enige op intermediates op dat moment, en niet op slicks', vertelt de 53-jarige. Toch komt hij weer terug bij zijn eerste punt. 'Bij dit soort fouten denk ik: in zo'n loterijsituatie gebeuren ze altijd.'

'Bovendien kunnen die fouten ook de juiste beslissing worden, omdat het gaat om een weersverandering, die misschien een minuut later gewoon plaatsvond', voegt Binotto eraan toe. 'Maar waar ik samen met het team naar kijk, was het proces dat ons tot een dergelijke beslissing heeft gebracht, wat volgens mij belangrijker is dan de beslissing zelf. Was het goed of fout, en waarom doen wij dat terwijl de anderen dat misschien niet deden?', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws