Overzicht tijden Grand Prix van Italië  2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Italië 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Italië  2023

Na de thuisrace van Max Verstappen op Zandvoort is het aankomend weekend direct tijd voor de thuisrace van het team van Ferrari. De Grand Prix van Emilia Romagna werd eerder dit jaar nog afgelast, maar nu verhuist het Formule 1 circuit naar het circuit van Monza voor de Grand Prix van Italië. Dit is de laatste Europese race van het seizoen. Dat betekent dat er nog maar één keer op de standaard Europese tijden gereden zal worden dit jaar.

De Grand Prix van Italië is traditioneel gezien de laatste Europese race van het seizoen. Na de race op het iconische circuit van Monza zal de Formule 1, na een week niet te hoeven racen, afreizen naar Singapore. Aangezien de race daar in de avond gereden wordt, komt de tijd van die Grand Prix enigszins overeen met de tijden van de Europese races. Aankomend weekend is wel de laatste keer dat de Formule 1 op zondag om 15:00u van start gaat. Het volledige tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Italië 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 13:30u - 14:30u
Tweede vrije training Vrijdag 17:00u - 18:00u
Derde vrije training Zaterdag 12:30u - 13:30u
Kwalificatie Zaterdag 16:00u - 17:00u
Race Zondag 15:00u - 17:00u

Verstappen voor ogen van Tifosi op recordjacht

Verstappen wist afgelopen zondag voor het derde jaar op rij de Grand Prix van Nederland te winnen. Tegelijkertijd boekte hij zijn negende zege op rij, waarmee hij het record voor meeste overwinningen op een rij heeft weten te evenaren. Het record stond eerder nog alleen op naam van Sebastian Vettel, die het record in de tweede helft van het 2013-seizoen wist te vestigen. De toenmalig coureur van Red Bull Racing wist elke race in het tweede deel van het jaar te winnen.

Vettel kreeg uiteindelijk niet de kans om zijn record scherper te stellen, maar Verstappen kan op Monza voor de tiende keer op rij winnen. Dat moet hij dan wel doen voor de ogen van de Tifosi. Vorig seizoen was de Nederlander nog in een strijd verwikkeld met Ferrari-coureur Charles Leclerc, maar aankomend weekend staan alle seinen op groen voor Verstappen om opnieuw te winnen. Vorig seizoen won de regerend wereldkampioen ook al in Italië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws