Palmer: 'Er was maar één manier voor Mercedes om de race te winnen' Formule 1
Formule 1

Palmer: 'Er was maar één manier voor Mercedes om de race te winnen'

Palmer: 'Er was maar één manier voor Mercedes om de race te winnen'

Jolyon Palmer denkt dat er maar één strategische keuze voor handen was voor Mercedes om de race op Zandvoort te winnen. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat de Duitse renstal zowel Lewis Hamilton als George Russell naar binnen had moeten halen tijdens de safety car-situatie. Uiteindelijk ging alleen Russell naar binnen en stond Max Verstappen op softs achter Hamilton die op mediums reed. Toto Wolff wijst ook naar de startpositie voor de race, maar Palmer denkt niet dat er meer had in gezeten op zaterdag.

Hamilton en Wolff hadden het gevoel dat poleposition een optie was voor het team van Mercedes, ware het niet dat de coureurs van Mercedes van het gas moesten gaan door een spin van Sergio Pérez. Palmer gelooft niet dat Hamilton poleposition had kunnen pakken en dat hij waarschijnlijk alsnog vanaf de vierde plek had moeten starten. 'Het klopt dat Lewis sneller was dan Verstappen voor de laatste bocht', merkt de Brit op in zijn analyse op F1TV. 'Maar Max wint gewoon twee tienden in de laatste bocht. Mercedes mist nog steeds kwalificatiesnelheid.'

De enige kans op een overwinning voor Mercedes

Tijdens de race zaten de coureurs van Mercedes en Red Bull Racing op een andere strategie. Aan het einde van de race kwam de safety car naar buiten terwijl Hamilton en Russell respectievelijk op de eerste en tweede plek lagen. Het team van Mercedes heeft veel kritiek te verwerken gehad, omdat ze besloten Russell naar binnen te halen en niet Hamilton. Palmer is van mening dat Verstappen de race alsnog had gewonnen als Mercedes beide coureurs naar binnen had gehaald of beide rijders buiten had gelaten.

De voormalig coureur van Renault denkt echter wel dat Mercedes één kansje had. 'Er was echt maar één manier waarop Mercedes had kunnen winnen. Ze hadden voor een double stack moeten gaan', zo legt Palmer uit. 'Nicholas Latifi reed tussen Lewis en George in, en daarachter reed Max. Als Russell Verstappen een beetje had opgehouden dan had Lewis de kans gehad om voor Max te komen na zijn pitstop. Dan had je een spannend gevecht gehad tussen twee coureurs op de softs.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws