Lammers biedt nuance in Ferrari-kritiek: 'Ze zijn een stuk beter dan Mercedes' Opinie
Opinie

Lammers biedt nuance in Ferrari-kritiek: 'Ze zijn een stuk beter dan Mercedes'

Lammers biedt nuance in Ferrari-kritiek: 'Ze zijn een stuk beter dan Mercedes'

Jan Lammers denkt dat het team van Ferrari een leider nodig heeft die maatregelen durft te nemen. Mattia Binotto is in de afgelopen weken hevig bekritiseerd vanwege de fouten die het team maakt en het gebrek aan consequenties. Toch brengt Lammers ook enige nuance in de discussie. Volgens de voormalig Formule 1-coureur zijn de prestaties van Ferrari onder de leiding van Binotto wel verbeterd in de afgelopen jaren.

Binotto heeft na de Grand Prix van Nederland opnieuw veel kritiek te verwerken gekregen. Onder andere Nico Rosberg haalde uit naar de Ferrari-teambaas. Lammers komt met een suggestie voor de Italiaanse renstal: 'Ik denk dat ze bij Ferrari aan Erik ten Hag toe zijn', zegt de sportief directeur van Circuit Zandvoort bij de NOS-podcast. 'Ze hebben iemand nodig die gewoon de juiste maatregelen neemt', doelt de voormalig Formule 1-coureur op de gewaagde beslissingen van Ten Hag om enkele sterspelers buiten de lijnen te houden.

Lammers weet dat er momenteel te veel fout gaat bij Ferrari. 'Het is gewoon heel simpel en heel duidelijk: het team waarbij alles klopt, wordt wereldkampioen. Alles moet gewoon kloppen, want anders win je niet en kom je ook niet op het podium. We moeten ook niet vergeten dat Ferrari geen onderdeel was van de strijd. Het was Max (Verstappen, red.) die zijn leven gaf voor de overwinning in gevecht met Mercedes.' Lammers is echter ook kritisch op de Duitse renstal. 'Zij maakten een grotere strategische fout dan Ferrari, laten we dat niet vergeten.'

Lammers biedt nuance in Binotto-discussie

Ondanks dat Lammers kritisch is op de Italiaanse renstal en haar teambaas, biedt de Nederlander ook enige nuance in de discussie. De voormalig coureur vergelijkt het seizoen van Ferrari met het seizoen van Mercedes. 'Zoals Ferrari dit jaar presteert, we kunnen er wel heel lacherig over doen, is klappen beter dan ze de afgelopen jaren gepresteerd hebben. Ze zijn een stuk beter dan Mercedes over het hele seizoen gemeten. We moeten het in de juiste proporties zien', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws