Palmer: 'Vergissing van Ferrari in snelheid Pérez kostte Leclerc de overwinning' Formule 1
Formule 1

Palmer: 'Vergissing van Ferrari in snelheid Pérez kostte Leclerc de overwinning'

Palmer: 'Vergissing van Ferrari in snelheid Pérez kostte Leclerc de overwinning'

Jolyon Palmer denkt dat Ferrari zich vergiste in de snelheid van Sergio Pérez op de intermediates. Hierdoor besloot de Italiaanse renstal Charles Leclerc naar binnen te roepen, maar dat was uiteindelijk de verkeerde keuze voor de Monegask. Hierdoor kon Pérez de overwinning naar zich toe trekken, terwijl Leclerc, ondanks zijn poleposition op de zaterdag, de race niet meer kon winnen.

De coureurs voelden al redelijk vroeg aan dat de baan snel aan het opdrogen was. Pierre Gasly was de eerste coureur die de overstap maakte van wets naar intermediates. 'Toen Gasly overstapte op de intermediates kon de rest van het veld gaan denken aan hun strategie', zegt Palmer in zijn analyse op F1TV. 'Je zag dat hij ruim vijf seconden sneller was dan de coureurs op de wets. Toen liet Gasly aan iedereen zien dat je wel kon inhalen op Monaco.'

Red Bull Racing kon de strategie bepalen vanaf de derde en de vierde plek. Ferrari reageerde niet goed op de pitstop van Pérez. 'Red Bull haalde Pérez naar binnen omdat ze niks te verliezen hadden. Het was wel cruciaal voor Pérez dat Lando Norris in de volgende ronde naar binnen ging, want anders had hij de hele race vijfde gelegen. Toen hij in de vrije lucht reed, kon hij alle potentie uit de intermediates halen. Dat was het moment waarop Ferrari besloot Leclerc naar binnen te halen. Toen was het al te laat.'

Ferrari kost Leclerc de overwinning

Leclerc deed op zaterdag het meest belangrijke van het weekend door poleposition te pakken. Ook in de race leek hij de overwinning te kunnen pakken. 'Leclerc heeft het hele weekend niks fout gedaan. Hij pakte heel simpel poleposition en het leek erop alsof hij makkelijk de race zou winnen. Toen werd hij naar binnen gehaald door het team en verloor hij zijn plek, aangezien Ferrari de snelheid van Pérez verkeerd had ingeschat. Dat heeft Leclerc de overwinning gekost, want ze hadden Leclerc buiten moeten laten', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws