Karakter RB18 staat niet stil: 'Dat zou verwaand zijn en dan raken we achterop' Formule 1
Formule 1

Karakter RB18 staat niet stil: 'Dat zou verwaand zijn en dan raken we achterop'

Karakter RB18 staat niet stil: 'Dat zou verwaand zijn en dan raken we achterop'

Paul Monaghan, hoofdingenieur bij het team van Red Bull Racing, zegt dat de karakteristieken van de RB18 gedurende het jaar kunnen veranderen. De Oostenrijkse renstal wil zich dus niet vasthouden aan één filosofie en daardoor kijkt Red Bull ook regelmatig naar andere auto's. Voorlopig heeft het team van Max Verstappen veel vertrouwen in de huidige auto.

Red Bull is desondanks continu op zoek naar ontwikkelingen. 'We passen ons aan en we leren natuurlijk ook van andere teams', zegt Monaghan bij Motorsport.com. 'We zien bijvoorbeeld waar Ferrari goed is en op welke punten ze juist minder sterk zijn, en het zou stom zijn om daar niet naar te kijken.' Red Bull heeft de sterke en zwakken punten van de F1-75 dan ook al goed in beeld en daarmee ziet het team dat er enkele verschillen zijn. 'Je ziet dit regelmatig terug in hoe wij onze rondetijden behalen en hoe zij dat doen.'

De hoofdingenieur denkt dat het noodzakelijk is om de auto continu te verbeteren. 'Als je stilstaat in deze sport, raak je meestal achterop. Als we niet kijken, leren en heroverwegen, zou dat een beetje verwaand van ons zijn.' De hoofdingenieur denkt ook dat de RB18 per circuit anders zal zijn. 'Ik denk dat Baku iedereen dezelfde kant op zal trekken, maar Silverstone en Spielberg kunnen de nodige verschillen opleveren. We zullen in Abu Dhabi zien of het bij het juiste eind hadden.'

Red Bull zonder angst naar Monaco

Afgelopen weekend werd de Grand Prix van Monaco verreden. Voorafgaand aan de race was Ferrari de duidelijke favoriet. Dat maakte Red Bull niet zoveel uit. 'Wij waren vol vertrouwen dat we hier een goede wagen zouden hebben. Met een goede auto hoef je ook niet bevreesd naar een Grand Prix te komen. Sommige karakteristieken van Monaco, en ik ga niet zeggen wat ik daarmee precies bedoel, kunnen de problemen van een auto versterken en andere juist wegnemen. Het is aan het team om daar iets mee te doen', aldus Monaghan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws