Montoya voorspelt zege Verstappen: 'Alles valt samen voor Red Bull' Formule 1
Formule 1

Montoya voorspelt zege Verstappen: 'Alles valt samen voor Red Bull'

Montoya voorspelt zege Verstappen: 'Alles valt samen voor Red Bull'

Juan Pablo Montoya denkt dat Max Verstappen de grootste kans maakt op de overwinning tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat het momentum momenteel ligt bij Red Bull Racing en de enkelvoudig wereldkampioen, waar Ferrari op het moment juist niet meer weet hoe het voelt om een race te winnen. Daarnaast geeft Montoya Lewis Hamilton een kleine kans op de overwinning in zijn thuisrace.

Red Bull wist de laatste zes races allemaal te winnen. De Oostenrijkse renstal wordt opnieuw een goede kan toegedicht. 'Red Bull lijkt het altijd goed te doen', vertelt Montoya bij VegasInsider. 'Ze hebben in ieder geval de meest consistente auto. Ik denk dat Ferrari de snellere auto heeft, maar ik denk dat de RB18 misschien makkelijker te besturen is. Zoals het nu is, zou je zeggen dat het waarschijnlijk een overwinning voor Max gaat worden. Ik denk dat Ferrari momenteel gewoon met te veel moeilijkheden kampt.'

Die moeilijkheden lijkt Red Bull niet meer te hebben. 'Alles valt momenteel een beetje samen bij Red Bull. Als Max de race niet wint, dan wint zijn teamgenoot de race wel. Bij Ferrari denken ze nu: wat moeten we doen om de zege te pakken? Zelfs als we de snelste auto hebben, hoe winnen we dan deze race? Ze hebben gewoon te veel overwinning weggegooid.' Zo viel Charles Leclerc twee keer uit met motorproblemen, en kwam hij door een slechte strategie als vierde over de streep in Monaco, ondanks dat hij op poleposition mocht starten.

Montoya anticipeert op verrassing Mercedes

Montoya sluit Mercedes ook niet uit. 'Als je kijkt naar het tempo van Lewis in Barcelona na het incident, zag je dat hij snel genoeg was om voor de overwinning te vechten. Zijn kwalificatietempo was er niet, maar in de race het tempo was ongelooflijk snel.' Montoya geeft de zevenvoudig wereldkampioen een kleine kans op de overwinning. 'Ik zet mijn geld op Max. Als ik een iets grotere gok wil wagen, dan zet ik mijn geld op Charles. Als ik echt een grote gok wil doen, zet ik mijn geld op Lewis', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws