Pérez gematigd tevreden na vrije trainingen: 'Alles in orde hebben voor de kwalifciatie' Formule 1
Formule 1

Pérez gematigd tevreden na vrije trainingen: 'Alles in orde hebben voor de kwalifciatie'

Pérez gematigd tevreden na vrije trainingen: 'Alles in orde hebben voor de kwalifciatie'

Sergio Pérez is gematigd tevreden na de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Azerbeidzjan. De coureur van Red Bull Racing eindigde de eerste sessie nog op de eerste plek en in de tweede vrije training was hij terug te vinden op te tweede plek. Pérez ziet dat het team voldoende data heeft weten te verzamelen, maar hij weet dat er ook een paar mindere keuzes gemaakt zijn.

Voor Pérez begon de dag in Baku nog positief. Vorig weekend wist de coureur de Grand Prix van Monaco te winnen en dit weekend lijkt hij opnieuw in vorm te zijn. In beide sessies was de rijder sneller dan teamgenoot Max Verstappen en in de eerste vrije training wist hij de snelste tijd neer te zetten. 'Het was een goede start van de dag', stelt Pérez voor de camera van Sky Sports.

Ondanks dat de coureur in de eerste vrije training de snelste tijd wist te rijden, en ook nog eens snel onderweg was in de tweede sessie, is hij niet volledig tevreden met de keuzes die Red Bull maakte. 'De dag had wel beter gekund. We hebben verschillende dingen geprobeerd gedurende dag. Sommige van deze beslissingen werkte gewoon niet goed. We konden deze problemen niet te boven komen.' In de tweede vrije training stond Pérez twee tienden achter de snelste tijd van Charles Leclerc.

Pérez: 'Goede data verzameld'

Uiteindelijk weet Pérez dat Red Bull het belangrijkste heeft gedaan op de vrijdag. De Mexicaan wist veel ronden te rijden en dat is belangrijk op een stratencircuit. 'We hebben goede data weten te verzamelen. We hebben veel data op beide banden en we hebben ook veel data weten te vergaren tijdens de long runs. Er is dus heel veel voor ons om naar te kijken vanavond. We willen ervoor zorgen dat alles in orde is voor de kwalificatie', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws