Verstappen verklaart tegenvallende vrijdag in Baku: 'Ongelukkig op de softs' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verklaart tegenvallende vrijdag in Baku: 'Ongelukkig op de softs'

Verstappen verklaart tegenvallende vrijdag in Baku: 'Ongelukkig op de softs'

Max Verstappen is overwegend tevreden met zijn vrijdag in Baku. Zijn dag verliep niet vlekkeloos, met DRS-problemen tegen het einde van de eerste sessie. Toch merkt de enkelvoudig wereldkampioen dat er voldoende snelheid in het materiaal zit. Over één ronde lijkt Ferrari te sterk, maar op racepace meent hij dat Red Bull goed zit.

'We hebben het geprobeerd te repareren. Ik heb er in de tweede vrije training verder niets over gehoord, dus ik denk dat het goed zit', aldus de Nederlander over zijn DRS-systeem. In de eerste vrije training klapperde het hulpsysteem, in de tweede vrije training was dit niet meer het geval. Wel kwam Verstappen iets later het circuit op dan de rest van de grid.

Vanwege de problemen, en voldoende gele vlaggen en onderbrekingen, is Verstappen niet echt aan longruns toegekomen. 'Drie ronden!', stelt hij lachend over de lengte van zijn longrun. 'We hebben ook in de eerste vrije training wat longruns gedaan, dus daar hebben we al wel een idee van gekregen. Een volledig overzicht van de degradatie krijg je dus niet, maar we weten wel min of meer hoe het zit.'

Verstappen twee keer op P3

Verstappen eindigde op vrijdag tweemaal op de derde plek. Hij meldt dat het gat naar Sergio Pérez en Charles Leclerc vooral te wijten is aan het gebrek aan een clean lap. 'Ik was wat ongelukkig met mijn runs op de zachte band', geeft hij vrij. 'Tijdens de eerste en tweede vrije trainingen had ik veel last van gele vlaggen en moest ik inhouden. De snelheid oogde echter redelijk.'

'Ferrari lijkt weer snel over één ronde, in de longruns lijken we wat meer op dezelfde hoogte te liggen. Dit was geen slechte dag, maar we moeten nog wel wat finetunen', concludeert de Red Bull-coureur bij Sky Sports. Zaterdag heeft Red Bull nog één sessie om de zaak recht te trekken voordat men de kwalificatie ingaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws