Pérez genoot van gevecht met Alonso: 'Was hard, maar eerlijk, zoals altijd met Fernando' Formule 1
Formule 1

Pérez genoot van gevecht met Alonso: 'Was hard, maar eerlijk, zoals altijd met Fernando'

Pérez genoot van gevecht met Alonso: 'Was hard, maar eerlijk, zoals altijd met Fernando'

Sergio Pérez genoot van zijn goede weekend in Brazilië waarbij hij hard kon vechten met Fernando Alonso voor P3. De Mexicaan waardeerde het harde, maar eerlijke gevecht met de Spanjaard en accepteert dat hij het gevecht verloren heeft. Pérez is tevreden met zijn weekend, al denkt hij wel dat hij hoger had kunnen finishen.

Pérez moest de race aanvangen vanaf P9 en heeft daarna zijn weg naar voren geknokt. De Mexicaan had een goede start en kreeg in de race al vlot beide Mercedes-coureurs te pakken. Toen hij aan kwam kloppen op de deur van Alonso ondervond de Red Bull Racing-coureur wat meer weerstand. Alonso weerde de aanvallen af en Pérez moest er echt voor gaan zitten. De twee heren kwamen bijna tegelijk over de finish. Of hij de foto-finish nog wil zien? 'Ik heb het in mijn gedachten!' zegt Pérez bij Viaplay. 'Hij pakte me terug, ik had geen energy meer', legt de Mexicaan uit.

'Het was een goed, eerlijk gevecht met Fernando, zoals altijd. Ik heb ervan genoten. Vandaag verloor ik, zo simpel is het', erkent de 33-jarige. Pérez kreeg Alonso te pakken in de voorlaatste ronde, maar vervolgens sloeg de Spanjaard in de laatste ronde zijn slag. Pérez kon Alonso niet meer terugpakken voor de vlag viel, en daardoor kwamen ze bijna tegelijk over de finish. Dat leverde mooie beelden op. 'Hij deed het heel goed', looft Pérez. De Mexicaan zelf pakte weer wat punten om zijn P2 in het kampioenschap te verdedigen, Lewis Hamilton kende namelijk een mindere race en eindigde op P8.

Als, als als... 'Die gele vlag vrijdag kwam heel ongelukkig'

Pérez moest zo laag in de top tien starten omdat de kwalificatie op vrijdag niet van een leien dakje ging. Vanwege een plotseling storm werd Q3 vroegtijdig beëindigd en daardoor kon hij geen nieuwe ronde neerzetten nadat zijn eerste ronde was verpest door een gele vlag. 'Ik zag dat we Fernando niet te pakken kregen, maar het hele weekend was echt goed. Die gele vlag vrijdag kwam op een heel ongelukkig moment, anders waren we nog hoger gefinisht', denkt de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws