Pérez niet tevreden: 'We moeten nog veel veranderen om erbij te kunnen zitten' Formule 1
Formule 1

Pérez niet tevreden: 'We moeten nog veel veranderen om erbij te kunnen zitten'

Pérez niet tevreden: 'We moeten nog veel veranderen om erbij te kunnen zitten'

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez is niet tevreden met de eerste dag op het circuit van Zandvoort. De Oostenrijkse renstal had het vandaag niet makkelijk op de uitdagende baan in de duinen, waar Pérez ook geen doekjes om heeft gewonden bij Viaplay. Volgens de Mexicaan hebben ze veel werk aan de winkel om te begrijpen hoe ze meer snelheid uit de auto kunnen halen.

De eerste vrije training verliep niet vlekkeloos voor Red Bull. Max Verstappen moest de auto parkeren en uitstappen na een probleem met de versnellingsbak. Pérez kon gewoon doorrijden, maar hij kon niet in de buurt komen van Mercedes en Ferrari. Ook in de tweede vrije training was dit het geval. Na afloop reageert de Mexicaan ontevreden bij de media. 'Het was geen goede vrijdag voor ons', start Pérez. 'We proberen te begrijpen hoe we meer snelheid uit de auto kunnen halen. Ferrari en Mercedes lijken op dit circuit erg sterk te zijn.'

De rijders van Ferrari en Mercedes reden snelle tijden gedurende beide trainingen. Zowel Pérez als Verstappen bleven achter. 'Ik had last van veel verkeer', vervolgt de Red Bull-coureur bij Sky Sports. 'De Ferrari's zaten in mijn weg tijdens mijn snelle ronde. Op de longrun was de bandendegradaties heel groot. Ik denk dat we eigenlijk overal wel snelheid nodig hebben, we zijn in geen enkele sector sterk geweest', baalt de Mexicaan. 'Het wordt interessant om te kijken wat we in de kwalifcatie kunnen doen. Het moet beter voor de kwalificatie.'

Red Bull tot nu toe niet zo dominant als in België

Terwijl Verstappen wel zijn rondes heeft kunnen rijden tijdens de tweede vrije training, blonk hij niet uit. Aan het einde van de dag bleef de regerend wereldkampioen hangen op de achtste tijd. Hierbij reed Verstappen op de zachte band, Pérez, die de twaalfde tijd reed, reed op de medium band. 'We zijn niet zo bij als in België', vervolgt Pérez. 'We moeten nog veel veranderen om erbij te kunnen zitten. Mercedes en Ferrari zien er heel snel uit', sluit de Red Bull-rijder af. Het is dus afwachten wat Red Bull morgen neer kan zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws