Pérez scoort geen punten bij Verschuur: 'Dat vond ik zo'n domme uitspraak, bah' Formule 1
Formule 1

Pérez scoort geen punten bij Verschuur: 'Dat vond ik zo'n domme uitspraak, bah'

Pérez scoort geen punten bij Verschuur: 'Dat vond ik zo'n domme uitspraak, bah'

Frans Verschuur, voormalig manager van Jos Verstappen, vond niet dat Sergio Pérez na afloop van de race in Melbourne kon zeggen dat Red Bull Racing de race ook niet had gewonnen als Max Verstappen niet was uitgevallen. Naar het idee van de gasten aanwezig in de F1 Aan Tafel-podcast maakte Pérez er een teamprobleem van. Verschuur is meer te spreken over Carlos Sainz.

In Australië stond Ferrari dus in de schijnwerpers, en niet Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal wist uiteindelijk tien punten uit de Grand Prix down under te halen, nadat Pérez P5 pakte. 'Hij had achteraf problemen met de vloer, dus dan snap ik wel dat hij P5 pakt', zegt Verschuur. De Mexicaan verklaarde na afloop dat hij had verwacht dat Red Bull de race sowieso niet had kunnen winnen, ook niet als Verstappen niet was uitgevallen. 'Dat had hij beter niet kunnen zeggen, dat vond ik zo'n domme uitspraak. Bah', besluit de voormalig manager. 'Ja, dat was niet sterk', vult Lamborghini-fabrieksrijder Jeroen Mul aan. 'Hij maakte er echt een teamprobleem van.'

Pérez wist achteraf niet welke problemen hij had. 'Daardoor had hij geen idee dat hij een slechte auto had, en dacht hij dat dat bij Verstappen ook zo was geweest', legt Verschuur uit, die bij zijn standpunt blijft dat de uitspraak van Pérez niet correct was. Terwijl Red Bull baalde, won Sainz de race in Melbourne amper twee weken na zijn operatie aan een blindedarmontsteking. Hij kon profiteren van de uitvalbeurt van Verstappen, maar reed ook een foutloze race naar de vlag. Met teamgenoot Charles Leclerc op P2 scoorde Ferrari haar 86ste één-twee finish.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz leclerc podium australie ferrari
Lof voor Sainz nadat Verstappen uitviel bij de GP van Australië. (Foto: Ferrari F1 Media)

Verschuur is vooral onder de indruk van de Madrileen, die naar zijn idee erg volwassen reageerde op het teleurstellende begin van het jaar. Toen kreeg hij te horen dat hij een nieuw team moet gaan zoeken na het 2024-seizoen, aangezien Ferrari Lewis Hamilton heeft getekend voor het 2025-seizoen. Welke opties heeft Sainz nu? 'Ik zou nog heel even wachten als ik hem was, want het gaat alleen maar beter', zegt Verschuur.

Verschuur verwacht een telefoontje van Wolff

De Ferrari-coureur pakte in Bahrein al een podium, en daar is nu een zege aan toegevoegd. 'Ik denk dat Mercedes hem een aanbod doet, maar dat moet dan een meerjarig contract worden', gaat Verschuur verder. Hij denkt dat Sainz er niet op staat te wachten om een jaartje bij Mercedes te rijden en om eventueel, zoals de geruchten zeggen, Verstappens stoeltje warm te houden.

'Iedereen weet dat Toto (Wolff, red.) zit te wachten op Verstappen in 2026, misschien dan. Dan kan Sainz naar Sauber, maar dan staat hij voor lul', klinkt de ongefilterde mening van de Limburger. 'Sinds Lewis heeft getekend is hij wel een tiende sneller denk ik. Hij denkt: hoezo ik eruit? Dat speelt in de hoofd van een coureur, zeker bij Sainz ook. Dat is een tiende die hij uit kwaadheid pakt. Hij doet het erg goed, hij komt heel volwassen over', aldus Verschuur.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws