Marko kan niet veel verklappen: 'Voor de Thaise aandeelhouders is alles duidelijk' Formule 1
Formule 1

Marko kan niet veel verklappen: 'Voor de Thaise aandeelhouders is alles duidelijk'

Marko kan niet veel verklappen: 'Voor de Thaise aandeelhouders is alles duidelijk'

De toekomst van Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko leek een aantal weken geleden nog aan een zijden draadje te hangen, maar momenteel heeft de Oostenrijkse renstal anderen dingen die aandacht vereisen, en is Marko's takenpakket niet zo belangrijk. De 80-jarige geeft aan dat hij niet kan zeggen of hij tot het einde van zijn contract blijft, en dat de situatie met Red Bull Racing-teambaas Christian Horner momenteel erg complex is.

Tijdens de Grand Prix van Australië leek de rust weer te zijn teruggekeerd achter de schermen bij Red Bull, al bleek dat de Red Bull-top na de race down under om de tafel heeft gezeten in Dubai, inclusief de Thaise eigenaren en Max Verstappens manager Raymond Vermeulen, zo wist Michael Schmidt van Auto, Motor und Sport te melden. Wat er allemaal besproken is, is niet duidelijk, net zoals veel dingen omtrent de zaak die al sinds begin februari loopt. Niet alleen Horners positie zou in gevaar zijn, maar ook die van Marko.

Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië gingen er geruchten rond dat de 80-jarige mogelijk geschorst zou worden. Op de racedag snoerde Marko iedereen de mond door te zeggen dat hij voorlopig nergens heen zou gaan. Hij was er vervolgens bij in Australië, en zal ook meegaan naar Japan. 'Ik vlieg naar Japan', bevestigt Marko in gesprek met het Oostenrijkse Laola1. Hij wil verder niet teveel kwijt over de situatie met Horner. 'Voor de kant van de Thaise aandeelhouders is alles duidelijk. Voor hen is alles in orde. Of er nog iets komt of niet - geen idee. Het is een zeer complexe zaak, die moeilijk te doorgronden is', aldus Marko.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

helmut marko sergio perez christian horner 2024
Marko in de paddock van Saoedi-Arabië met Pérez en Horner. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Marko's takenpakket op dit moment irrelevant

Meer dan dat kan, of wil, de Oostenrijker er niet over kwijt. Op de vraag of hij dan altijd adviseur bij Red Bull zal blijven, heeft hij ook niet bepaald een duidelijk antwoord, want Red Bull houdt zich met andere dingen bezig. 'Nou ja...', begint de 80-jarige. 'Ik zou zeggen, er zijn altijd weer gesprekken en discussies. Mijn directe leidinggevende is Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff', zegt Marko. Zijn relatie met de Duitser is goed, benadrukt hij. Zijn adviseurscontract loopt tot het einde van het 2026-seizoen. Of hij het contract tot die tijd gaat uitdienen, weet hij nog niet. 'Op dit moment hebben we andere zorgen dan wat ik zoal doe.'

Schmidt wist in zijn artikel van 28 maart te melden dat Horner plannen had om het Red Bull-imperium over te nemen, en dat de Thaise eigenaren daar volledig achter stonden. De geruchten voorafgaand aan de Grand Prix van Australië luidden juist dat de Thaise eigenaren niet achter Horner stonden en dat hij voor de race in Melbourne zou worden ontslagen. Dat laatste is echter niet gebeurd, aangezien de Brit 'gewoon' aan de pitmuur te vinden was. Marko heeft voor het laatst met Chalerm Yoovidhya gesproken rond de jaarwisseling, toen de kwestie nog niet openbaar was. 'Maar gesprekken verlopen meestal via de Britse advocaat Peter Blake-Turner', aldus Marko.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws