Pérez teleurgesteld: 'Als je alles bij elkaar optelt, hebben we geen goede dag gehad' Formule 1
Formule 1

Pérez teleurgesteld: 'Als je alles bij elkaar optelt, hebben we geen goede dag gehad'

Pérez teleurgesteld: 'Als je alles bij elkaar optelt, hebben we geen goede dag gehad'

Sergio Pérez is ontevreden met hoe zijn thuisrace is verlopen. De coureur van Red Bull Racing had natuurlijk gehoopt dat hij de Grand Prix van Mexico had gewonnen, maar hij moest genoegen nemen met een derde plek. De meervoudig racewinnaar is van mening dat hij hoger had kunnen eindigen als hij een betere pitstop had gekend. Door de derde plek en het slechte weekend van Ferrari neemt hij wel de tweede plek in het kampioenschap over.

Zowel Pérez als Max Verstappen begonnen de race op de softs, terwijl beide Mercedessen op de mediums startten. De Mexicaan wist na de eerste bochtencombinatie de derde plek te pakken, nadat George Russell een mindere start kende. Pérez was uiteindelijk de eerste coureur in de top-vier die naar binnen dook voor nieuwe banden. Door een slechte pitstop verloor hij echter veel tijd en kwam hij achter beide Ferrari-coureurs weer de baan op.

De coureur van Red Bull kon zich terugvechten naar een podiumplek. In de tweede stint leek er op een gegeven moment wel meer in te zitten toen hij gat naar Hamilton wist terug te brengen naar één seconde. 'Het is natuurlijk mooi om op zo'n speciaal podium te staan voor alle fans', zegt de viervoudig racewinnaar voor de camera van Formula 1. 'Ik wilde natuurlijk wel meer en ik ben eigenlijk best teleurgesteld met het resultaat. Ik weet zeker dat we als tweede hadden kunnen finishen.'

Pérez: 'Mercedes-coureurs hadden het moeilijk'

Door de alternatieve strategieën van Mercedes en Red Bull leek Pérez een goede kans te maken om Lewis Hamilton in te halen. Gedurende de tweede stint was hij echter nooit dicht bij genoeg. 'Ik had wel het gevoel dat de coureurs van Mercedes het moeilijk hadden op de hards, zeker tijdens de opwarmfase. Door de slechte stop lagen we echter te ver achter hen. Als je alles bij elkaar optelt dan hebben we geen goede dag gehad', aldus een teleurgestelde Pérez.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws