Hamilton wilde softs en wijst naar Mercedes: 'Had die vraag gesteld voor de race' Formule 1
Formule 1

Hamilton wilde softs en wijst naar Mercedes: 'Had die vraag gesteld voor de race'

Hamilton wilde softs en wijst naar Mercedes: 'Had die vraag gesteld voor de race'

Ondanks dat het hem weer niet is gelukt om een race te winnen, was Lewis Hamilton blij na afloop van de Grand Prix van Mexico. De Brit baalde echter wel van de keuze van zijn team om op de mediums te starten, en niet dezelfde strategie als die van Red Bull Racing is gevolgd. De zevenvoudig wereldkampioen geeft aan zelf voorafgaand aan de race wel te hebben gevraagd om te starten op de softs.

Hamilton liet bij Sky Sports weten het niet eens te zijn met de gekozen strategie van zijn team, en zag dat de strategie van Red Bull veel beter uitpakte. 'Ik denk dat we het beter hadden gedaan als we op softs waren gestart. Die vraag had ik voor de race gesteld. We wilden ze namelijk aanvallen. We hebben gelukkig goede punten weten te scoren', zo weet hij toch nog positieve dingen uit de race te halen.

Niet alleen de punten maken dat hij positief is, ook het feit dat zijn team steeds verder naar voren kruipt richting Ferrari en Red Bull doet de Brit goed. 'Er zijn zoveel positieve punten. De upgrades doen het goed, maar er zijn voldoende punten die nog beter kunnen. Dat gaat dit jaar natuurlijk niet meer gebeuren', aldus Hamilton, die dus verwacht pas komend seizoen weer een nieuwe stap naar voren te gaan zetten.

'Goed de Red Bulls te splitten'

Bij Viaplay toonde de Brit zich in ieder geval gelukkig met het feit dat zijn team zich tussen de Red Bulls kon nestelen. 'Het was goed om de Red Bulls te splitten. Om Pérez de hele race aan mijn staart te hebben, laat wel zien hoe snel dat ze zijn. En dan bedoel ik, dat ze allebei zo enorm snel zijn', zo toont hij zich onder de indruk van de snelheid die de RB18 huisvest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws