Pérez woest na GP Australië: 'P5 is slechts schadebeperking' Formule 1
Formule 1

Pérez woest na GP Australië: 'P5 is slechts schadebeperking'

Pérez woest na GP Australië: 'P5 is slechts schadebeperking'

Sergio Pérez is niet te spreken over zijn Grand Prix-weekend in Australië. De coureur van Red Bull Racing werd in Q1 uitgeschakeld na een fout waardoor hij in de grindbak belandde en moest dus beginnen aan een flinke inhaalrace op zondag. Pérez kwam uiteindelijk tot de vijfde plek, maar dat maakt nog niet alles goed voor de coureur. Naast kritiek op zichzelf en het team, is de rijder ook kritisch op de indeling van het raceweekend.

Pérez startte de race vanuit de pitstraat nadat het team enkele motoronderdelen had gewisseld. Met de vijfde plek is de Mexicaan dan ook absoluut niet tevreden. 'Het was een heel erg slecht weekend, de zaterdag was echt onacceptabel', wordt de Red Bull-coureur geciteerd door Motorsport-Magazin. 'Dat moeten we gaan begrijpen. We werken zo hard om ons voor te bereiden op het weekend en dan gebeurt er zoiets als dat. Dan is je zelfvertrouwen ook weg. We hadden de snelheid om te winnen, maar P5 is uiteindelijk schadebeperking.'

Pérez kritisch op starttijd

Ondanks dat Pérez een groot deel van de wedstrijd zich in het middenveld bevond, wist hij uit het gedrang te blijven. Bij de tweede herstart ging het wel enigszins mis voor de Red Bull-coureur, maar het leverde bij hem uiteindelijk geen schade op. Door een straf van Carlos Sainz behaalde hij uiteindelijk de vijfde plek. De knotsgekke race maakte geen indruk op Pérez. 'Ik heb wel wat meer gekke races als deze gezien', zegt de vijfvoudig racewinnaar bij Viaplay.

Toch is er wel een kritische noot van Pérez. 'Ik denk dat er naar de starttijd gekeken moet worden. Ik denk dat we de race eerder moeten starten. Ik voelde me niet veilig aan het eind van de race, dus er is nog veel werk te doen op dat gebied. De zon zat zo ongeveer in ons gezicht, bij de herstart kon je niets zien', aldus de man uit Guadalajara. Door de meerdere herstarts was de zon inmiddels onder in Melbourne en viel de avond al redelijk snel na de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws