Tsunoda aan de haal met longruns: 'We hebben gegevens waar we op kunnen bouwen' Formule 1
Formule 1

Tsunoda aan de haal met longruns: 'We hebben gegevens waar we op kunnen bouwen'

Tsunoda aan de haal met longruns: 'We hebben gegevens waar we op kunnen bouwen'

Yuki Tsunoda kijkt net als zijn teamgenoot Nyck de Vries positief terug op de donderdag en de vrijdag van de wintertestdagen op het circuit van Bahrein. Tsunoda was op de vrijdagochtend bezig met de longruns en daar heeft het team goede gegevens uit kunnen halen waar ze op kunnen bouwen. Tsunoda is tevreden met zijn eigen prestaties en de feedback die hij heeft kunnen leveren.

Tsunoda was op vrijdagochtend de AlphaTauri-coureur met de meeste rondes achter zijn naam, hij voltooide namelijk 85 rondes en een afstand van iets meer dan 460 kilometer. De Japanner heeft vooral longruns gedaan, waardoor ze veel punten op het to-dolijstje af konden strepen. 'Vanmorgen hebben we de meeste ronden gereden in vergelijking met de rest van het veld, dus het was een goede sessie', begint Tsunoda in een persbericht. 'Dit stelde ons ook in staat om ons programma in te halen, aangezien we gisteren tekort kwamen op het aantal ronden dat we wilden doen.'

Daarom heeft AlphaTauri zich op vrijdag gefocust om dat doel wel te behalen. 'Vandaag hebben we ons vooral gefocust op lange runs waar we enkele beperkingen tegenkwamen, maar tegelijkertijd zijn er positieve punten te halen uit de goede gegevens die we voor de race hebben verzameld, waarop we morgen verder kunnen bouwen', legt de 22-jarige uit. 'Over het algemeen ben ik blij met mijn rijgedrag en feedback aan het team, dat steeds beter wordt. Ik zal op deze manier blijven werken en ik kijk ernaar uit om morgen aan korte runs te gaan werken.' Tsunoda zal op zaterdag de testdag afsluiten, hij rijdt de middagsessie.

AlphaTauri veel aerodynamische punten getest op de vrijdag

'Over het algemeen hadden we een zeer productieve testdag', gaat chief race engineer Jonathan Eddolls verder. De auto was zeer betrouwbaar en stelde ons in staat om 159 ronden zonder noemenswaardige problemen af te leggen. We hebben een tweestop-strategie voltooid en als onderdeel daarvan de nieuwe Pirelli C1-compound getest om belangrijke gegevens te verzamelen voor volgende week. Yuki sloot de ochtend af met wat afstelwerk, in een poging de balans in de hete omstandigheden te verbeteren', vertelt Eddolls.

'Nyck (De Vries, red.) nam het over in de middag en de focus lag op aero-werk, het uitproberen van een aantal grotere afstellingsitems die we normaal gesproken niet zouden kunnen testen tijdens de tijdgebonden vrije oefensessies.' De Vries boekte vooruitgang met een reeks bandenruns en wist met elke set zijn tijd te verbeteren. 'De tests van vandaag hebben een aantal aspecten van de prestaties van de auto aan het licht gebracht waar we vanavond dieper op in moeten gaan door middel van data-analyse, zodat we wijzigingen kunnen aanbrengen en nog meer prestaties kunnen vinden voor de laatste testdag van morgen.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws