Piastri belandt voor het eerst in zijn carrière op podium: 'Ik ben echt heel blij' Formule 1
Formule 1

Piastri belandt voor het eerst in zijn carrière op podium: 'Ik ben echt heel blij'

Piastri belandt voor het eerst in zijn carrière op podium: 'Ik ben echt heel blij'

De derde plek van Oscar Piastri tijdens de Grand Prix van Japan zal voor de rookie waarschijnlijk aanvoelen als een overwinning. De jonge Australiër sleepte tijdens de race in Suzuka het eerste Formule 1-podium van zijn carrière binnen, tot grote vreugde van Piastri zelf. De blijdschap overheerst overduidelijk, maar toch blijft ook hij kritisch op zijn eigen prestaties en miste er volgens hem nog het één en ander in de onderlinge strijd met teamgenoot Lando Norris.

Nadat Norris in Singapore de eerste ronde upgrades onder de auto geschroefd kreeg was het in Suzuka de beurt aan Piastri. Dat de verbeteringen hun vruchten afwierpen werd al snel duidelijk, want tijdens de training kwam er al een voorbode voor wat de coureurs de rest van het weekend konden verwachten. En jawel, Piastri en Norris gingen er respectievelijk met een tweede en derde startpositie vandoor, en tijdens de race draaiden de heren de rollen nog om. Piastri is logischerwijs ontzettend blij met zijn eerste podium in de Formule 1, en is daarmee de eerste coureur die als rookie op het podium wist te komen nadat Lance Stroll dat in Bakoe deed in 2017. Een knappe prestatie dus, benadrukt Piastri zelf ook.

Ondanks verschil met Norris viert Piastri een klein feestje

De blijdschap spatte er vanaf en de rookie verscheen met een grote glimlach tegenover de camera van Viaplay. 'Ik ben echt ontzettend blij. We hadden eerder dit seizoen al wel een kans maar toen lukte het niet, maar dat het nu wel gelukt is is echt speciaal.' Mentor Mark Webber zei eerder al dat de jongeling extreem kritisch is op zijn eigen prestaties, en ook dat schemert nu licht door ondanks de blijdschap van Piastri. 'Ik denk dat we nog veel kunnen leren van deze race, want het gat met Lando (Norris, red.) was echt heel groot, groter dan we wilden zelfs. Maar voor nu wil ik graag van mijn podium genieten.'

De Australiër had het tijdens de race niet altijd even makkelijk en liet het op snelheid dus regelmatig afweten ten opzichte van teamgenoot Norris, en was zich daar zelf maar al te bewust van. 'Ik had het soms echt heel moeilijk met de snelheid, want die races waar de bandenslijtage zo snel gaat en er veel pitstops zijn zijn voor mij niet altijd makkelijk. In dat opzicht moet ik nog heel veel leren, maar dat is allemaal onderdeel van het proces dus dat komt nog wel.' Voor nu kan de rookie een welverdiend feestje gaan vieren, niet alleen na dit uitstekende podium maar ook vanwege de knappe prestaties die hij het hele seizoen al levert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws