Piastri overtreft theorie Tost: 'Zijn prestaties zijn des te indrukwekkender' Formule 1
Formule 1

Piastri overtreft theorie Tost: 'Zijn prestaties zijn des te indrukwekkender'

Piastri overtreft theorie Tost: 'Zijn prestaties zijn des te indrukwekkender'

Franz Tost is onder de indruk van de prestaties van Oscar Piastri. De Australiër rijdt dit jaar voor het eerst in de Formule 1, en wist tijdens de Grand Prix van Japan al zijn eerst podium te scoren. Dit gaat in tegen de 'drie-jaar-theorie' van Tost, waarin hij zegt dat een coureur drie jaar nodig heeft om op niveau te komen in de Formule 1.

Piastri heeft tot nu toe al een heel goed debuutseizoen achter de rug. Samen met Logan Sargeant en Nyck de Vries, was de Australiër één van de debutanten dit jaar, maar Piastri is de enige van de drie die punten wist te scoren, een startplaats op de voorste rij wist te bemachtigen, en, sinds de Grand Prix in Japan, op het podium terecht wist te komen. Piastri eindigde als derde, achter teamgenoot Lando Norris en winnaar Max Verstappen, op het circuit van Suzuka. Piastri's succes is niet onopgemerkt gebleven, maar het is AlphaTauri-teambaas Franz Tost die het meest verbaasd is over Piastri's succes, omdat het tegenstrijdig is met zijn 'drie-jaar-theorie'.

Piastri gooit theorie Tost in de prullenmand

Tost verwoordt het in een notendop tegover F1-Insider.com: 'In de extreem moeilijke Formule 1 van tegenwoordig heeft een jonge coureur drie jaar nodig om alles redelijk perfect te krijgen. Daarom zijn de prestaties van Piastri in zijn eerste jaar des te indrukwekkender.' De andere debutanten van dit seizoen zijn het bewijs van de theorie van Tost: De Vries is al voor de zomerstop vervangen door Daniel Ricciardo vanwege tegenvallende resultaten, en ook Sargeant staat onder druk om zijn Williams-stoeltje in 2024 te behouden.

Volgens de redenering van Tost kunnen de laatste twee dus niet helemaal de schuld krijgen voor hun tegenvallende resultaten, want de Oostenrijker gelooft er heilig in dat een coureur drie jaar nodig heeft om op niveau te komen in de Formule 1, en dat is een mening die hij vaak verkondigt, zo ook vorig jaar nog. 'Je kunt niet verwachten dat een nieuweling vanaf het begin alles weet. Daarom zeg ik altijd dat een jonge coureur drie jaar nodig heeft om deze ingewikkelde Formule 1 te begrijpen, omdat de Formule 1 veel ingewikkelder is geworden dan jaren geleden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws