Horner vergelijkt Verstappen met Schumacher: 'Hij heeft die honger' Formule 1
Formule 1

Horner vergelijkt Verstappen met Schumacher: 'Hij heeft die honger'

Horner vergelijkt Verstappen met Schumacher: 'Hij heeft die honger'

Max Verstappen is nog altijd niet bezig met records, zo bevestigt zijn Red Bull-teambaas Christian Horner weer eens. Ook nu dat de Nederlander zijn derde wereldtitel nadert, is Verstappen nog altijd niet bezig met het aantal titels dat hij mogelijk ooit kan binnenslepen. Volgens Horner is Verstappen gewoon gek op winnen, en deelt hij die honger met Michael Schumacher tijdens zijn hoogtijdagen.

Verstappen is hard op weg naar zijn derde wereldtitel, en de Nederlander kan deze naar alle waarschijnlijkheid tijdens de sprintrace in Qatar al binnenslepen. Wanneer hij zijn derde wereldtitel binnen heeft, staat Verstappen op gelijke hoogte met legendarische F1-coureurs zoals Ayrton Senna. Doordat de Nederlander al op zo'n jonge leeftijd deze mijlpaal zal bereiken, wordt er al volop gespeculeerd hoeveel meer titels Verstappen binnen kan halen. Hierbij wordt zelfs de vraag gesteld of de Nederlander de zeven titels van Michael Schumacher en Lewis Hamilton kan evenaren. Verstappen heeft echter al meerdere malen gezegd dat het geen specifiek doel van hem is om zeven, of zelfs meer, wereldtitels op zijn naam te schrijven, iets wat nu ook zijn Red Bull-teambaas Horner beaamt.

'Volgens mij is hij daar niet al te veel mee bezig', aldus Horner aan de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'De titels betekenen erg veel voor hem, maar hij laat zich niet leiden door records. Hij is gewoon dol op winnen. Hoe competitief hij wel niet is, was afgelopen weekend ook weer goed te zien vanaf de allereerste ronde in de eerste training.' Horner reageert ook op de vraag of hij gelijkenissen ziet tussen Verstappen en zevenvoudig wereldkampioen Schumacher. 'Hij (Verstappen, red.) heeft die honger, de vastberadenheid en de kwaliteiten, maar weet het allemaal ook te kanaliseren. Hij laat zich niet afleiden door randzaken die bij het rijden in de Formule 1 komen kijken. Hij is gewoon een echte racer. En als hij niet op het echte circuit aan het racen is, dan rijdt hij over een virtuele baan. Want dit is zijn passie, dit is wat hij het liefste doet.'

Verstappen over Schumacher: 'Ik had waardering voor iedereen die succes had'

Verstappen werd zelf eerder als eens gevraagd of hij fan is van Schumacher, en de manier waarop de Duitse coureur in de Formule 1 rondreed. Daar antwoordde de Nederlander toen eerlijk op: 'Ik ben nooit echt een fan van iemand geweest. Ik had waardering voor iedereen die succes had. Bij mij was het echter meer zo dat ik zelf op een dag ook op dat podium wilde staan en races wilde winnen. Maar natuurlijk is het geweldig als je ziet wat sommige coureurs in het verleden hebben weten te bereiken. Je zou je erdoor kunnen laten inspireren, maar ik zou het niet per se op dezelfde manier willen doen als zij. De wereld verandert toch voortdurend? Je moet niet vergeten dat elk tijdperk in de Formule 1 anders is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws